Adriano Del Fabro: Mjesečev kalendar - kalendar za sadnju, presađivanje, berbu i pripremanje zimnice - u povrtnjaku, u voćnjaku, u podrumu, u vrtu

U ovoj knjizi naći ćete savjete vezane za ravnanje prema mjesečevom kalendaru u svrhu izvođenja radova u povrtnjaku, voćnjaku, vrtu ili košnici. Također, knjiga daje izvrsne savjete vezane za pripremu zimnice. Iznimno korisna knjiga ako uzgajate vlastitu hranu, a ukoliko nemate tu sreću, dovoljni će vam biti savjeti za pripremu zimnice.

Pogledaj katalog >>

Zlata Nanić: Prirodna zimnica [prirodno, zdravo, jednostavno, bez šećera, octa, konzervansa]

U ovoj kratkoj knjižici naići ćete na opise pripreme slatke i slane zimnice bez dodavanja octa, šećera i konzervansa.  Svi recepti su spravljeni na imanju "Zrno", a na kojem se svake jeseni održavaju radionice pripreme prirodne zimnice. Danas je svijest o štetnosti korištenja šećera i konzervansa u prehrani sve prisutnija te će vam ova knjiga mnogo pomoći ukoliko ste se i vi odlučili živjeti zdravije.

Pogledaj katalog >>

Hilaire Walden: Suvremena zimnica

Sjajan priručnik za početnike, ali i one iskusnije u pripremi zimnice koji žele nešto novo naučiti. Pročitajte sve o različitim postupcima pripreme zimnice: zamrzavanju, kiseljenju, soljenju, dimljenju, sušenje, pripremi želea, konzerviranju, pripremi kompota, kandiranju i stavljanju u rasol. Bogato ilustriran priručnik koji razumljivo opisuje navedene tehnike i omogućuje vam da ih i vi spretno primijenite u vlastitom domaćinstvu.

Pogledaj katalog >>

Urednica Lidija Zozoli: Sve iz kućne radinosti - više od 700 svakodnevnih proizvoda jednostavne pripreme kojima ćete uštedjeti novac

U ovoj knjizi naći ćete neke savjete i recepte za zimnicu, ali većina njezinog sadržaja tiče se recepata za pripremu raznoraznih prehrambenih proizvoda, ljekovitih pripravaka i kozmetike te proizvoda za uporabu u kućanstvu. Naučite kako izbjeći kupovinu i konzumaciju proizvoda koji su puni štetnih kemijskih spojeva i konzervansa te izradite zdravije alternative u kućnoj radinosti.

Pogledaj katalog >>

Urednik Mirsad Selman: Zimnica za prste polizat - džemovi, marmelade, želei, ukiseljeno povrće,umaci, chutney, sirupi

Ovu knjigu možete posuditi jedino u Knjižnici Čavle. Za sve navedeno u naslovu pronaći ćete zanimljive recepte uz ilustracije. Ukoliko nemate ideje, a dosadilo vam je svake godine spravljati istu zimnicu – trk na Čavle!

Pogledaj katalog >>