Leonard Cohen: Divni gubitnici

Za mnoge najveći bard 20. stoljeća napisao je, između ostalog, ovaj fenomenalan roman. Ljubitelji Bukowskog i Kerouaca će s ovim romanom doći na svoje.

Roman je vulgaran, nekoherentan, a s druge strane lijep i elegičan. Radi se o usamljenosti, hladnoći i čovjeku na rubu razuma. Cohenova poetika ni u ovom romanu neće razočarati.

Pogledaj katalog >>

Nick Cave: I magarica ugleda anđela

Cave je napisao roman bizarne radnje koji odiše „južnjačkom gotikom“. Ovo je čudna biblijska priča apokaliptične atmosfere i likova koje možete sresti još jedino u Caveovim pjesmama.

Priča je to o nijemom dječaku Euchridu koji više razumijevanja dobiva od mule, nego od vlastite obitelji. Kao što je za očekivati od Cavea, ovo je vrhunski napisan roman, ponekad pretjeran, groteskan, tragikomičan, a izuzetno lijep poput brojnih njegovih pjesama koje bi bile idealan soundtrack kad bi se ova knjiga pretvorila u film.

Pogledaj katalog >>

John Cage: Tišina - predavanja i rukopisi

Ukoliko ne znate, John Cage je jedan od ekscentričnijih kompozitora 20. stoljeća. (Možda ste čuli njegovu skladbu za orkestar „4:33“ koja ne sadrži ni jednu jedinu notu). Ova je knjiga njegov filozofski pristup, zbirka eseja, pisama i predavanja.

Ne radi se isključivo o glazbi već o njegovim idejama i pogledu na svijet. Knjiga za koju definitivno možemo reći da nije lagana za čitanje, no ukoliko si date truda pružit će vam uvid u jedan od interesantnijih umova današnjice.

Pogledaj katalog >>

Ry Cooder: Priče iz Los Angelesa

Zbirka noir priča koje su međusobno labavo povezane, a odvijaju se u Los Angelesu neposredno nakon II. svjetskog rata. Ry Cooder se privremeno odmaknuo od glazbe i napisao ovu fenomenalnu knjigu koja vas, poput njegove glazbe, drži i ne pušta.

U knjizi ne manjka ni glazbe ni glazbenika, a cameo uloge imaju Charlie Parker i John Lee Hooker. Cooder se držao istih principa u pisanju ove knjige kao i u svojoj glazbi: izravno, precizno i vrhunski posloženo.

Pogledaj katalog >>

Steve Earle: S ovog svijeta neću nikad otić živ

Dok u nas nije toliko poznat, u SAD-u Steve Earle je velika folk i country zvijezda. Napisao je brojne knjige od kojih je jedna tragikomična priča o propasti liječnika koji je radi ovisnosti izgubio dozvolu za rad.

Lik liječnika je nezaboravan karakter kojeg uz ovisnost muče i usamljenost, očaj i želja za iskupljenjem. Njegov život se mijenja kad u njegovu ilegalnu ordinaciju uđe mlada Meksikanka Graciela.

Pogledaj katalog >>

Bob Dylan: Tarantula

Legenda koju ne treba puno predstavljati, Bob Dylan autor je ove zbirke poezije i proze koja daje jedinstven uvid u razvoj Dylanove kreativnosti.

Prvi puta objavljena 1971. godine, ova je knjiga zasićena kritikama konzumerizma i kapitalizma. Ovdje ćete naći sve poruke koje su tokom 60-ih godina hipiji pokušali poslati u svijet.

Pogledaj katalog >>

Ante Perković: Slijepi putnik

U ovoj su knjizi okupljene kolumne koje su krajem prošlog stoljeća izlazile u časopisu Nomad i Homo volans. Definitivno će vas privući inteligentan stil pisanja te ležernost kojom je Ante doživljavao svijet.

Ove prozne minijature nadahnute rock glazbom neće vas ostaviti ravnodušnima, a ako ste pripadnik generacije koja je pratila scenu tog doba ovo je za vas pravi vremeplov.

Pogledaj katalog >>

Stephen King: Bilo koje njegovo djelo

Za sve koji ne znaju, jedan od omiljenih autora romana strave i užasa ujedno je i glazbenik. Svirao je ritam gitaru u bendu Rock Bottom Remainders čiji su članovi većinom pisci. Teško je izdvojiti bilo roman ovog majstora.

Pogledaj katalog >>

Vlado Simcich Vava: Srce od gume

Ovaj rock'n'roll roman poznatog riječkog glazbenika i pisca pokriva radnju smještenu u ljeto 1985. godine. Sjajna priča o ljubavi, prijateljstvu i odrastanju u Rijeci u jednom posebnom vremenu.

Roman simpatičnih likova, humora, dobre glazbe, poznatih mjesta, a za mnoge i nostalgije. Također preporučujemo i Vavinog kolegu Zorana Žmirića kojega smo već spominjali ovdje.

Pogledaj katalog >>