Tajna svjetska reprezentacija / Laszlo Darvasi

Tajna svjetska reprezentacija / Laszlo Darvasi

Roman o nogometu, sportu koji nadmašuje bilo kakvu igru i postaje smislom dana, tjedna, života, barem sudeći po autoru ove knjige koji je kao nogometni reporter i sam bio dijelom tog popularnog sporta. Igrači autorove "tajne svjetske reprezentacije" su navijači i igrači, zapravo svi kojima je nogomet postao sastavni dio života. Kroz općepoznate mitove o nogometu, igračima, legendarnim pobjedama, suvremeni mađarski autor ispisuje šarmantnu i humorističnu priču.

Pogledaj katalog >>

Njemačka u šesnaestercu / Peter Esterhazy

Njemačka u šesnaestercu / Peter Esterhazy

Eminentni mađarski pisac, autor mnogih proslavljenih knjiga ("Žena", "Pomoćni glagoli srca", "Harmonia caelestis"…), između ostalog i igrač nogometa, predstavlja se čitateljstvu romanom o nogometu - njegov razvoj kroz različita vremena, načine gledanja na taj popularni sport, njegove utjecaje na društveni život pojedinca, a sve kroz autobiografsku priču s puno ironije i cinizma, pa stoga i iskrenosti i žara.

Pogledaj katalog >>

Slobodni udarac : nogometne priče / Julijana Matanović... [et al.]

Slobodni udarac : nogometne priče / Julijana Matanović... [et al.]

Zbirka pripovijedaka koje sve, već po naslovu pretpostavljeno, govore o nogometu te su napisane specijalno za ovu knjigu. Svaka pripovijetka ima različitog autora, dakle: različitu sudbinu, život, igru, pravila, poetiku. Popularni i čitani hrvatski književnici (Julijana Matanović, Goran Tribuson, Simo Mraović, Borivoj Radaković…) govore o svojim (uglavnom) pokušajima igranja nogometa ili pak gledanja najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Pogledaj katalog >>

Minuta 88 / Jurica Pavičić

Minuta 88 / Jurica Pavičić

"Vratar" Prgin, velika nada svog nogometnog kluba, nikada neće zaboraviti noć nakon iznenadne pobjede, kada je svojom briljantnom igrom osigurao suigračima ulazak u finale prvenstva. Vozeći kući pijan nakon cjelonoćnog slavlja, izletjet će s ceste i usmrtiti biciklisticu koja mu se slučajno našla na putu. Policija će, pod njemu čudnim okolnostima, neočekivano "zataškati" cijeli slučaj, ali će informacije ipak neobjašnjivo "procuriti". Prginu će vrlo brzo postati jasno da je žrtva opake ucjene, iza koje stoje, nitko drugi do, čelnici vlastita kluba… Ovaj napeti politički triler, okrenut još jednom naličju hrvatske stvarnosti - kriminalu i korupciji u sportu, ponovno predstavlja Pavičića kao etablirano pero spomenuta žanra.

Pogledaj katalog >>

Muškarci u ofsajdu : iz života nogometnih navijača / Karel Polaček

Muškarci u ofsajdu : iz života nogometnih navijača / Karel Polaček

Lopta je - okrugla! A nogometna strast u Češkoj početkom 20. stoljeća gotovo sveprisutna. Navijači svoje ljubimce s travnjaka nose u srcu i u mislima, svaki dan, cijeli dan. Humoristični roman jednog od najpopularnijih čeških pisaca generacije između dva svjetska rata opisuje peripetije i zanimacije malih ljudi s periferije Praga kojima je strast za nogometom neka vrsta osobnog identiteta. Iste godine kad je objavljen roman (1931.), snimljen je i prikazan film istoga naslova, jedan od prvih čeških zvučnih filmova. "Tko propusti pročitati ovu knjigu, bit će doživotno diskvalificiran!"

Pogledaj katalog >>

Kraj sezone : roman / Midhat Ajanović Ajan

Kraj sezone : roman / Midhat Ajanović Ajan

Kroz perspektive triju likova opisan je distopijski svijet u kojem su zatrovani tlo, voda i zrak; gdje je pogubno izlaziti izvan zaštite većih gradova. Nogometašu Nevenu pruža se prilika za osiguranje egzistencije sudjelovanjem u Ligi Europe, dok njegov otac u tišini trpi teror podstanara useljenih državnim dekretom. Za mladu ženu u bijegu od siromaštva, udaja za moćnika Bernarda predstavlja spas, ali on u njoj vidi samo slugu i statusni simbol. Iz pisama Nevenova djeda čitatelj saznaje o događajima koji su prethodili Kataklizmi i usponu nove tehnokratske elite.

Pogledaj katalog >>

Nogometna groznica / Nick Hornby

Nogometna groznica / Nick Hornby

Prvi roman britanskog autora objavljen u izvorniku 1992. godine. Kod nas su do sada prevedena njegova dva kasnije napisana romana ("Hi-Fi" i "Sve zbog jednog dječaka"). Već u ovom romanu Hornby razvija svoj prepoznatljivi stil i piše o nogometnom klubu Arsenal te obrazlaže kako se nada da će čitatelju pokazati svoj pokušaj zauzimanja nekakvog stava prema vlastitoj opsesiji…"

Pogledaj katalog >>

Tvornica nogometa / John King

Tvornica nogometa / John King

Knjiga o nogometu i nogometnom nasilju u Engleskoj 80-ih godina. Prati stadionsko huliganstvo i život lokalnih nogometnih fanatika - navijača nogometnog kluba Chelsea, željnih tučnjave i piva. Roman je pripovijedan iz navijačke vizure, rječnikom britanskih marginalaca koji svoj smisao pronalaze u poistovjećivanju s poznatim nogometašima i omiljenim klubom. Samo za fanove nogometa.

Pogledaj katalog >>