Konstantin Korotkov: Svjetlo poslije života : znanstveno putovanje u duhovni svijet

Autor knjige je sveučilišni profesor računalnih znanosti i biofizike. Izumitelj je softverskog kompleksa GDV - naprednog znanstvenog sredstva za proučavanje funkcije tijela i uma pomoću čitanja aure i ljudskog bipolja. Zajedno sa svojim suradnicima došao je do eksperimentalnih dokaza o postojanju čovjekove životne energije, čak i do šest dana poslije fizičke smrti. U ovoj knjizi on predstavlja rezultate istraživanja, dok u prvom dijelu daje kratak pregled povijesnih, religijskih i okultnih ideja i viđenja života duše poslije smrti.

Pogledaj katalog >>

Vadim Zeland: Transurfing

Autor, ruski fizičar, do kraja raspada Sovjetskog Saveza bio je uključen u kvantna istraživanja, a sada se bavi isključivo pisanjem. U svojim knjigama sjedinjuje spoznaje suvremene znanosti, filozofska učenja i osobno bogato iskustvo skupljeno tijekom raspada Sovjetskog Saveza, a i iz života u današnjoj Rusiji. "Transfuring 1" je prva knjiga serijala istog naslova koja nas uvodi u način postizanja zadanih ciljeva kako bismo ostvarili ono što zaista i želimo. Energija ljudske misli može materijalizirati sve varijante. Model varijanti, klatna ili energetsko-informacijske strukture, kretanje u prošlost i natrag predstavljaju uzbudljiv novi koncept kojim nas transfuring vodi u nepoznato i uzbudljivo.

Pogledaj katalog >>

S. N. Lazarev: Dijagnostika karme

Poznati ruski iscjelitelj i istraživač strukture biopolja iznosi u ovoj knjizi rezulltate svojih dugogodišnjih istraživanja. Po njemu čovjek je stabilna informacijska struktura. S obzirom da materijalnim svijetom upravljaju duhovni zakoni i svi poremećaji u fizičkom utemeljeni su u duhovnom. "Program uništenja" na razini biopolja proizvodi bolest, nesreću, poremećaje svih vrsta, pa i one globalne. Tomu nasuprot glavno pravilo duhovne higijene i normalnog njegovanja struktura bioenergetskih ovoja jest ispunjenost ljubavlju i neprestani duhovni rast.

Pogledaj katalog >>

Vladimir Megre: Zvonki cedar ruski

Niz knjiga ruskog književnika koji na proputovanju po sibirskim rijekama 1994. godine upoznaje Anastaziju, junakinju priče o cedru, čuvaru pamćenja kulture i naslijeđa predaka. U svakoj knjizi autor piše o Anastazijinim čudesnim sposobnostima kojima je svjedočio (dakle bio je prisutan, vidio ih je i čuo).

Pogledaj katalog >>

Pjotr Petrovič Gariaev: Lingvističko-valni genom: teorija i praksa

Autor je zagovornik najnovijih, kontroverznih shvaćanja u biologiji koja u nekoj mjeri postaju i metafizička objašnjenja samog svemira. Dok zagovornici vide u tom pristupu novu revolucionarnu „paradigmu“, mnogi akademski autori ismijavaju ga kao hohštapleraj. U osnovi je riječ o kvantnoj biologiji i kvantnoj genetici, tezi da se mehanizmi djelovanja DNA ne mogu objasniti bez uključivanja procesa koje opisuje kvantna fizika pa se primjerice kromosom opisuje kao kvantni bio-kompjutor.

Pogledaj katalog >>

priredila Ivana Peruško_ Potemkinovo selo: antologija kraće ruske proze (post)perestrojke

Prve zapažene radove desetero je predstavljenih autora pisalo još u sovjetsko vrijeme, 1970-tih i 1980-tih godina. Njihove odabrane priče "o svijetu razapetom između velikoga sovjetskog mita i još veće postsovjetske traume (...) nadovezuju se na bogatu tradiciju jedne velike književnosti, ali i daju uvid u Rusiju kakvu još nismo vidjeli."

Pogledaj katalog >>

Danijela Lugarić Vukas: Ruski bardi: popularno u poeziji Bulata Okudžave i Vladimira Vysockog

Knjiga koja se temelji na doktorskoj disertaciji Danijele Lugarić Vukas donosi presjek popularne sovjetske kulutre i kantautorske poezije nakon Staljinove smrti 1953. kroz intimističku liričnost Bulata Okudžave i životnost mnogobrojnih junaka poezije Vladimira Vysockog. Romantika i sentiment Bulata Okudžave, temeljena na kršćanskim vrijednostima Nade, Vjere i Ljubavi uspješno je ucijepljena u pop-kulutru socrealizma, dok je Vysocki zapadnjačku krilaticu "sex, droga i r'n'r" prilagodio prostorno-vremenskoj datosti kao "ženske, vodka, tri akorda".

Pogledaj katalog >>

Velika knjiga ruskih bajki i priča

Knjiga sadrži tri cjeline. Prva cjelina pod nazivom "Ruski vitezovi", sadrži priče o ruskim vitezovima koji su čuvali Kijev i svoju domovinu od neprijatelja iz stepa. Ti junaci su Volga Vseslavjevič, Mikula Senjanović, Svjatogor, Dobrinja Nikitić, Ilja Muromec, Danilo Ignjatjevič i Mihajlo Danilovič. Drugi dio: "Ruske narodne bajke", donosi dvanaest narodnih bajki. Treća cjelina pod nazivom "Ruske čarobne bajke", sadrži devet bajki.

Pogledaj katalog >>

Aleksandar Genis: Ruski hljepčić i druga kulinarska putovanja

Autor bogatoga esejističkoga, tematski šarolikog opusa, predstavljen je ovdje izborom tekstova svrstanih u cjeline pod nazivima Kulinarska putovanja, Gastronomske etide i Kulinarski blog, a tekst Crveni kruh cjelina je za sebe. Spisateljski interes, znatiželja i otvorenost zapaža različite krajeve i zahvaća brojne i neprehrambene teme, te su autorova razmišljanja o viđenom i kušanom potvrda i primjer kako metaboliziramo svijet. Tko voli jesti, kuhati i razmjenjivati iskustva s hranom i namirnicama odasvud pod kapom nebeskom, u ovoj će zbirci kulinarskih eseja moći istražiti raznovrsnost (jestivoga) svijeta.

Pogledaj katalog >>