Dušan Savković: Enciklopedija ljekovitog, korisnog i medonosnog bilja - više od 1100 domaćih i egzotičnih biljnih vrsta, voća, povrća i šumskih plodina

Ovaj sveobuhvatni priručnik obuhvaća čak 1100 različitih jestivih, začinskih, medonosnih, otrovnih i zaštićenih biljnih vrsta. U njemu se nalaze podrobni opisi izgleda biljaka te iscrpni podaci o razlikama među vrstama, ljekovitosti, jestivosti i ostalim oblicima upotrebe biljaka. Priručnik je također opremljen i fotografijama pojedinih vrsta koje je dokumentirao sam autor.

Pogledaj katalog >>

Katja Toplak Galle: Domaće ljekovito bilje - vrhunski suvremeni vodič za prirodno liječenje uz pomoć ljekovitog bilja!

Sve što trebate znati o ljekovitom bilju u Hrvatskoj naći ćete u ovoj knjizi. Poslužite se starim tradicionalnim savjetima u rješavanju zdravstvenih tegoba. Autorica je prikupila informacije o više od 120 biljaka koje vam mogu pomoći da se osjećate bolje. Naučite prepoznati ljekovito bilje u prirodi, iskoristiti ljekovite dijelove biljke, načine kako ih sušiti te spraviti odgovarajući ljekoviti pripravak, bilo da se radi o čaju, tinkturi ili nečemu drugome. U knjizi se nalazi i koristan popis otrovnog bilja kako biste ga što uspješnije izbjegli. Odlična knjiga, bogato opremljena sjajnim fotografijama i vrhunskim grafičkim dizajnom.

Pogledaj katalog >>

Walter Pedrotti: Jednostavni čajevi za bolji život

Ovo je sjajan priručnik o tome kako pripremiti i koristiti razne biljne čajeve. Priručnik sadrži opise i fotografije ljekovitih biljaka, za koje tegobe se koriste te upozorenja na eventualne tegobe koje mogu izazvati. Veći dio priručnika odnosi se na upute o spravljanju čajeva koji pomažu u slučajevima raznih bolesti i stanja.

Pogledaj katalog >>

Emir Komić: Kruh, halava i trava

Ova knjiga je više orijentirana na zdravu prehranu. Sadrži uvod u svijet samoniklog i jestivog bilja. U njoj ćete naći uistinu detaljne informacije o 21 biljnoj vrsti našeg podneblja. Pored svake od tih biljaka možete pročitati recept za neko ukusno jelo koje sadrži tu biljku. Navedene su i nutritivne vrijednosti, recepti za spravljanje kruha, a za sladokusce dio knjige posvećen kolačima čiji su osnovni sastojci povrće sjemenke i orašasti plodovi.

Pogledaj katalog >>

Ljubiša Grlić: Enciklopedija samoniklog jestivog bilja

Ova bogata enciklopedija sadrži detaljne sistematske opise o više od 400 biljnih vrsta. Prava poslastica za ljubitelje prirode i izletnike koji će u ovoj enciklopediji naći mnoštvo korisnih informacija. Enciklopedija je opremljena s više od 500 fotografija kako ne bi bilo zabune prilikom branja.

Pogledaj katalog >>

Simon Ašič: Ljekovito bilje

Simon Ašič bio je cistercit u samostanu Slična u Sloveniji koji se veći dio svog života bavio ljekovitim biljkama. U ovom je priručniku prikupljeno njegovo znanje i spoznaje o ljekovitim svojstvima biljaka kojima se bavio gotovo 60 godina svog života. Priručnik sadrži savjete o sakupljanju biljaka te o različitim biljnim pripravcima. Ova knjiga je odličan savjetnik svakome tko se bavi ljekovitim biljem.

Pogledaj katalog >>

Jekka McVicar: Ljekovito i začinsko bilje

Ovaj priručnik sadrži podatke o više od 300 vrsta začinskih i ljekovitih biljaka te oko 200 recepata sa savjetima o upotrebi biljaka u kuhanju i kozmetici te pripremi ljekovitih pripravaka. Knjiga obiluje informacijama o uzgoju, njezi, branju, čuvanju i upotrebi začinskih biljaka.

Pogledaj katalog >>