Vladimir Rosić: Odgoj, obitelj, škola - [mala enciklopedija odgoja : savjetnik i priručnik]

Priručnik sistematično obrađuje područje odgojnog rada u obitelji i školi. Donosi poglavlja o predmetu, sadržaju, cilju i zadacima obiteljske pedagogije, uvjetima i zadacima obiteljskog odgoja, ulogama roditelja u odgoju djece, metodama i sredstvima obiteljskog odgojnog rada, te načinima povezivanja i oblicima suradnje roditelja i škole. Namijenjeno roditeljima, nastavnicima, studentima.

Pogledaj katalog >>

Edgar Morin: Odgoj za budućnost - sedam temeljnih spoznaja nužnih u odgoju za budućnost

Svijet sutrašnjice bit će temeljito drukčiji od ovog kakav danas poznajemo. U proslovu ove knjige istaknuto je da će pojam održivosti biti u temelju našeg načina života, načina upravljanja državama i zajednicama te svih međudjelovanja na globalnoj razini. Ova je knjiga nastala u okviru UNESCO-ova projekta "Odgajati za održivu budućnost". U njoj je autor iznio svoje misli o sedam spoznaja nužnih u odgoju za budućnost. Ova je knjiga zanimljiva svima koji su na jedan ili drugi način vezani za odgoj i obrazovanje, bilo to da rade u razredu ili se jednostavno zanimaju za budućnost odgoja. 

Pogledaj katalog >>

Laura Berman: Seks - odgoj : kako o seksu razgovarati sa svojom djecom [potpuni vodič za roditelje]

Dok je prijašnjim generacijama nedostatak seksualne edukacije stvarao neugodnosti, današnjim mladima izravno prijeti širenje spolno prenosivih bolesti i sve češće neželjene tinejdžerske trudnoće.
Jedini način zaštite od ponekad bolnih posljedica preranih spolnih odnosa jest obaviještenost i povećanje samopouzdanja, koje im je potrebno za vlastitu sigurnost. Zaštitite svoje dijete pravodobnom i kvalitetnom informacijom o spolnosti uz priručnik koji se istodobno objavljuje u deset zemalja.

Pogledaj katalog >>

Jessica Joelle Alexander, Iben Dissing Sandahl: Danski odgoj djece - što najsretniji ljudi na svijetu znaju o odgoju samopouzdane i sposobne djece

Ovaj priručnik transparentno isprepliće stvarne primjere iz života sa ozbiljnim i profesionalnim pristupom. Riječ je o sjajnoj knjizi koja vas potiče na razmišljanje te jasno pokazuje koliko je kod djece važno jačati slobodu i osjećaj sigurnosti i zajedništva unutar obitelji. Autorice otkrivaju da emocionalno sigurna, sretna djeca odrastaju u otporne, emocionalno sigurne sretne ljude. Jasnim primjerima i korisnim savjetima autorice predstavljaju osnovna načela danskog odgoja. Izvrsna knjiga iz koje možete puno naučiti.

Pogledaj katalog >>

Paul Hauck: Uspješan odgoj djeteta

Jasno i logično napisana knjiga dr. Haucka pokazuje kako dobro poznaje probleme s kojima se roditelji svakodnevno suočavaju. Autorova je teorija osnovana na racionalno-emocionalnoj terapiji. Na brojnim primjerima, u najraznovrsnijim situacijama, dr. Hauck pokazuje da je njegov pristup vrlo djelotvoran.

Pogledaj katalog >>

Kornelija Mrnjaus: Kultura, vrijednosti i odgoj u Japanu

Cilj je ove knjige predstaviti neka obilježja i razumijevanje kulture, vrijednosti i odgoja u Japanu, do kojih se došlo istraživanjem literature i intervjuom s osobom koja je odrasla i živi u Japanu. Knjiga je podijeljena u sedam poglavlja kroz koja se govori o nekim činjenicama o Japanu, s naglaskom na japanski jezik i japanski sustav obrazovanja; o osnovnim japanskim vrijednostima i odgoju za vrijednosti u (ranom) djetinjstvu u Japanu, s naglaskom na ulogu predškolskih ustanova u prenošenju vrijednosti i oblikovanju identiteta japanske djece.

Pogledaj katalog >>

William Sears i Martha Sears: Povezujuće roditeljstvo - priručnik za razumijevanje i odgoj vašeg djeteta

U knjizi je predstavljen stil roditeljstva koji se temelji na nježnim odgojnim metodama, punim razumijevanja za dječje potrebe, s ciljem da djeca izrastu u drage, srdačne, suosjećajne, disciplinirane, pametne i uspješne ljude. Prema autorima koji svoje spoznaje temelje na tridesetogodišnjem roditeljskom iskustvu s vlastitih osmero djece, nemoguće je razmaziti dijete povezujući se s njim. Povezujuće roditeljstvo ne savjetuje stalno popuštanje i ne razvija ovisnost već, naprotiv, potiče djetetov razvoj, stvara čvrstu vezu između roditelja i djeteta, a roditelji postaju mudriji, suosjećajniji i bolji.

Pogledaj katalog >>

Remo H. Largo: Sretno djetinjstvo razvoj i odgoj u prve četiri godine života

Vrlo koristan i edukativan priručnik iz pera istaknutog švicarskog pedijatra ne temelji se na idealnom odgoju i strogo utvrđenim principima, već pomaže roditeljima da se prilagode jedinstvenosti svojeg djeteta kao i njegovim potrebama u prvim godinama života - presudnim za daljnji rast i razvoj osobe. Poglavlja, obrađena u ovoj knjizi su: motorika, navike spavanja, plakanje, igra, razvoj govora, jelo i piće, rast te održavanje higijene, dok je u središtu zanimanja upućivanje na raznolikost dječjeg razvoja.

Pogledaj katalog >>

June Auton: Priručnik za odgoj i obrazovanje u duhu univerzalnih, moralnih i duhovnih vrijednosti

Priručnik za rad s djecom u dobi od 7-12 godina utemeljen na filozofiji promicanja univerzalnih moralnih i duhovnih vrijednosti s metodologijom i razradom nastavnih jedinica. Zamišljen je kao polazišna točka za rad s djecom i oslanja se na kreativnost učitelja i nastavnika. Odgoj i obrazovanje u duhu ljudskih vrijednosti je univerzalan program zasnovan na vrijednostima koje transcendiraju sve kulture i sva podneblja, a pojedincu pomaže da dobije unutarnji uvid u prirodu društva u kojem se nalazi i radi te da u njemu živi korisno i skladno.

Pogledaj katalog >>

Mijo Rečić: Obilježja dobrog obiteljskog odgoja

U knjižici namijenjenoj roditeljima, dajući teorijski okvir i praktične savjete, autor navodi elemente koji čine obiteljski odgoj uspješnim, pa tako razmatra zadovoljavanje osnovnih potreba, potrebu poznavanja osobitosti razvojnih dobi u psihofizičkom razvoju djeteta, razvijanje dječje osobnosti, postizanje uspješne komunikacije, načine rješavanja sukoba i problema. Kratko štivo od 55 stranica od kojeg možete puno naučiti.

Pogledaj katalog >>

Hal Edward Runkel: Odgojite svoje dijete bez vikanja - revolucionarni pristup smirenom odgoju djece

Ova knjiga će vas naučiti kako smireno i staloženo reagirati u stresnim situacijama kojima roditeljstvo obiluje. Izbjegnite odgojne metode koje uključuju vikanje i preuzmite kontrolu nad vlastitim emocijama kako biste postali bolji roditelj svojoj djeci. Knjiga obiluje zanimljivim i nekonvencionalnim savjetima o roditeljstvu kakve sigurno niste dobili od svojih roditelja. Kako odgojiti dijete bez vikanja se možda čini kao nemoguća misija, no ova knjiga će vas zasigurno inspirirati da pokušate.

Pogledaj katalog >>

Mijo Rečić: Kako odgajati odgovorno dijete - priručnik za roditelje

Ističući obitelj kao prvu i najvažniju školu života, autor smatra da očuvanje integriteta, jačanje samopoštovanja i razvijanje odgovornosti u djece pridonosi prevenciji nepoželjnih ponašanja a naročito nasilničkog ponašanja u dječjoj i kasnijoj dobi, te da je samopoštovanje kao način života u obitelji nužan uvjet za društveno, emocionalno i mentalno zdravlje čovjeka u djetinjstvu, mladosti i odrasloj dobi. Tema knjige razmatra se kroz poglavlja: Odgajanje znanjem i ljubavlju, Zadaci i sadržaji obiteljskog odgoja, Od tradicionalne do demokratske obitelji, Odgoj odgovornoga djeteta i Odnosi među roditeljima i dijete. U poglavlju Odgoj odgovornoga djeteta autor razrađuje sljedeće teme: O očuvanju integriteta, O jačanju samopoštovanja, O razvijanju odgovornosti, O poštivanju granica , O konstruktivnome rješavanju sukoba. Knjiga je namijenjena roditeljima, odgajateljima i učiteljima 

Pogledaj katalog >>