Christopher McDougal: Rođeni za trčanje : skriveno pleme, supertrkači i najveća utrka koju svijet nije vidio

Prvi put objavljena 2009. godine, tiskana u milijunskim nakladama, ova knjiga je imala snažan utjecaj na svijet trčanja i na drugačije poimanje o tome u kakvoj opremi bi se trebalo trčati, hrani koja bi se trebala jesti, ozljedama prilikom trčanja, sposobnostima za trčanje... Autor knjige je do drugačijih saznanja došao na svom putovanju u Bakrene kanjone u Meksiku gdje su ga poslali iz časopisa Runner's Worl da pronađe pleme Tarahumara Indijanaca koje odlikuje čudesna izdržljivost pri tračanju na ultradugim stazama. Njih ne može pobijediti ni trkači konj, ni gepard ni olimpijski maratonci, a teško ih je pronaći u dubokoj divljini. Tek je nekolicina stranaca imala priliku vidjeti Tarahumare, a jedan od njih je Bijeli Konj. Bijeli Konj ili Caballo Blanco je taj kojeg autor prvo treba pronaći da bi mu otkrio drevne tajne ovog plemena.

Pogledaj katalog >>

Scott Jurek i Steve Friedman: Jedi i trči : moje nevjerojatno putovanje prema veličanstvenosti ultramaratona

Priča trkačke legende ultramaratona Scotta Jureka: od prvog nastupa na Western States Union Runu, preko Badwatera, Spartathlona, kroz brojne ostale uspjehe ali i kroz brojne krize, rivalstva, prijateljstva… Istovremeno, ovaj iznimni sportaš dokazuje kako je moguće veganskom prehranom postizati vrhunske rezultate.

Pogledaj katalog >>

Haruki Murakami: O čemu govorim kada govorim o trčanju

..".Onog časa kad sam odlučio postati profesionalni pisac,iskrsnuo je još jedan problem:kako održati tjelesnu kondiciju..." I onda je Haruki Murakami ,jedan od najcjenjenijih suvremenih pisaca, počeo trčati.Sazrijevajući kao pisac sazrijevao je i kao trkač-ili obrnuto- a svoja je iskustva pretočio u knjigu u kojoj nam otkriva puno o sebi i svom poimanju svijeta i života.

Pogledaj katalog >>

Pavao Vlahek, Ladislav Havaš: Abeceda trčanja

Knjiga obrađuje sve važne trkačke teme. Autori nas ležernim stilom uvode u tajne kompleksnih procesa u ljudskom tijelu potrebnih za zdravo i sigurno trčanje. U knjizi su savjeti o tome kako početi trčati, o odabiru obuće za trčanje, koje su koristi od trčanja i kako funkcionira anatomija čovjeka. Posebno se govori o ozljedama i prehrani, pa sve do sustava treniranja i planova treninga za utrke.

Pogledaj katalog >>

Jeff Galloway: Od jogginga do marathona

Knjiga poznatog dugoprugaša Jeffa Galowaya, koja nas uvodi u svijet trčanja te nam nizom praktičnih savjeta potkrijepljenih činjenicama omogućuje postizanje vrhunskih rezultata u trčanju na duge pruge i u marathonu. Jeff Galloway nas upućuje kako poboljšati treninge i ubrzati trčanje skrećući nam pozornost na moguće ozljede, daje nam mjesečne programe trčanja te nas nadahnjuje, bez obzira na to koje smo dobi i kojeg smo spola, da živimo tjelesno i duhovno zdravim životom.

Pogledaj katalog >>

Edward Yu: Umjetnost usporavanja : senzibilan pristup bržem trčanju

Autor je certificirani majstor Feldenkraist metode (maksimalna učinkovitost uz minimalne napore i uzajamnu brigu), metode razvijene iz proučavanja borilačkih vještina, prvenstveno juda. Spoj je to različitih područja borilačkih vještina, plesa, kineziologije, psihologije… Autor smatra da konvencionalni pristupi treningu nisu dovoljno učinkoviti i predlaže Umjetnost usporavanja. Prvi dio knjige donosi filozofiju i metodologiju, dok drugi 20 lekcija s praktičnim vježbama.

Pogledaj katalog >>