Danny Meyer: Moć uspješnog poslovanja: savršen recept za poslovni uspjeh

Danny Meyer: Moć uspješnog poslovanja: savršen recept za poslovni uspjeh

Danny Meyer poznati je njujorški restorater i suvlasnik restoranskog carstva, “težak” 400 milijuna dolara. U ovoj inspirativnoj knjizi koja je ujedno i biografija i knjiga poslovnih savjeta ponajviše ističe važnost zadovoljstva kako svojih gostija tako i osoblja i poslovnih suradnika.  Vrhunska motivacijska knjiga jednoga od najnadarenijih poslovnih lidera našeg doba i obavezno štivo za sve koji se žele baviti ugostiteljstvom.

Između 1985. kada je otvorio svoj prvi restoran i danas, kada je milijunaš,autor je na svom poslovnom putu imao uspone i padove i tijekom tog vremena razvio je svoju poslovnu filozofiju koju naziva prosvijećeno ugostiteljstvo. Osnovni postulati te filozofije, koja osobitu pozornost posvećuje odnosima među osobljem i zadovoljstvu gostiju, mogu se primijeniti na sve djelatnosti.

Mogli bismo reći da je ovo knjiga namijenjena prvenstveno ugostiteljima, no Meyerovi poslovni savjeti i njegova poslovna filozofija primjenjivi su u svim područjima poslovanja, te kao takvi korisni svima koji žele uspjeti u bilo kojem području koje uključuje rad s ljudima. 

Pogledaj katalog >>

Marlene Wagman-Geller: Women who Launch

Marlene Wagman-Geller: Women who Launch

Iznimno zanimljiva knjiga, vrlo dobro istražena, duhovita i prepuna zanimljivih činjenica u kojoj ćete pronaći priče o poznatim kompanijama, organizacijama i brendovima iza kojih stoje snažne žene različitih porijekla i životnih situacija koje nisu dopustile da im okolina kaže da nisu dovoljno sposobne da ostvare svoje snove.

Inspirativne priče čak trideset i sedam žena koje su postigle uspjeh unatoč svim preprekama. One su postale vođe, umjetnice, aktivistice, kreatorice i poduzetnice koje su pokrenule neke od najpoznatijih tvrtki i brendova današnjice. Njihove priče prava su inspiracija za svaku ženu koja stremi izaći iz uskih okvira svakodnevice i učiniti ono nešto što će je lansirati iznad staklenog krova. 

Pogledaj katalog >>

Gary Vaynerchuk: Crushing it!

Gary Vaynerchuk: Crushing it!

Autor bestselera “Crush it!” iz 2009. u svojoj nam novoj knjizi pruža inspiraciju kroz vlastito iskustvo i iskustva desetaka influencera koji su odlučili slijediti svoje snove i na taj način izgradili uspješne karijere.

Nakon uspjeha knjige “Crush it!”, 10 godina kasnije on objašnjava što se u međuvremenu promijenilo a što je ostalo isto, dijeli tajne uspjeha koji u velikoj mjeri ovisi o razumijevanju načina funkcioniranja društvenih medija i njihovog maksimalnog korištenja u vašu korist.

U ovoj vrlo praktičnoj knjizi on secira sve važnije platforme društvenih medija na takav način da ih svatko može koristiti za osnaživanje svog brenda, ma kojim god da se poslom bavio. 

Ovo je izvrstan priručnik za izgradnju vlastitog poslovnog i financijskog uspjeha, ali on ne govori o materijalnom bogaćenju, već o življenju života pod vlastitim uvjetima.

Ako želite izgraditi svoj brend i postati uspješni služeći se društvenim medijima, ovo je knjiga za vas. Neke od stvari koje možete naučiti iz ove knjige su kako izbjeći najveće greške koje influenceri svakodnevno čine, koliko je važno baviti se onime prema čemu smo strastveni te kako se nositi s ljudima koji nas pokušavaju uvjeriti da smo beskorisni.

Pogledaj katalog >>

L. David Marquet: Leadership is Language: The Hidden Power of What You Say -- and What You Don't

Ono što mnogi od nas ne razumiju je moć jezika na radnom mjestu da olakša kreativno rješavanje problema, ali i da isto tako potencira nesigurnost i stres. U svim mogućim poslovnim situacijama, od onih svakodnevnih do onih koje izazivaju visoku razinu stresa, na svakom sastanku u kojem sudjelujemo i u svakom e-mailu koji pošaljemo  imamo mogućnost osnažiti naše kolege služeći se pravim riječima.

U knjizi Leadership is Language, bivši kapetan američke ratne mornarice David Marquet savjetuje kako osnažiti svoj tim kroz dobru komunikaciju. On čitateljima nudi niz principa i alata koji omogućuju vođama da inspiriraju svoje ljude prema preuzimanju odgovornosti i prihvaćanju izazova bez čekanja da im se kaže što da rade, naglašavajući kako male promjene u jeziku mogu dovesti do dramatičnih promjena u uspješnosti i zadovoljstvu vašeg tima. 

Pogledaj katalog >>

Sarah Jaffe: Work Won’t Love You Back

Mudrost koja nam se često servira kaže da ako radiš ono što voliš, nećeš morati raditi niti jedan dan u svom životu, no je li to doista tako?

U ovoj  izvrsno istraženoj knjizi Sarah Jaffe otkriva nam kako je mit o tome da trebamo voljeti ono što radimo recept za eksploatiranje koji stvara tiraniju rada jer nas navodi da veselo pristajemo na stvarnost u kojoj nam posao posve preuzima život. Ideja da neki poslovi nisu zaista poslovi i da bismo ih trebali raditi iz strasti a ne zato što nam plaćaju račune zapravo je zamka u koju svojevoljno upadamo. Kada shvatimo da je to zamka, korak smo naprijed prema tome da radimo manje i zahtijevamo da je naš rad plaćen onoliko koliko vrijedi, te da sami za sebe otkrijemo što nas čini sretnima i zadovoljnima izvan profesionalne sfere života.

Naslov možda sugerira da se radi o knjizi za samopomoć koja će vas naučiti kako raditi manje a imati više i osjećati se bolje, no ovo nije jedna od tih knjiga. Radi se, zapravo, o svojevrsnoj kritici kasnog kapitalizma i njegovog poimanja i tretiranja rada. 

Pogledaj katalog >>

Peter H. Diamandis i Steven Kotler: Future is Faster than You Think

Tehnologija se razvija puno brže no što je itko mogao zamisliti prije samo nekoliko desetaka godina. Tijekom idućih deset godina nadmašit ćemo razvitak i količinu novostvorenog bogatstva od posljednjih stotinu godina.

U ovom uzbudljivom vodiču kroz blisku nam budućnost autori istražuju kako će val za valom eksponencijalno ubrzavajućih tehnologija utjecati kako na naš svakodnevni život tako i na društvo u cjelini. Kako će tehnologija promijeniti način na koji odgajamo djecu, upravljamo državama i brinemo o planetu? Kako će se promijeniti transportni sustavi, oglašavanje, školstvo, zdravstvo, zabava, prehrambena industrija i financije?

Sjajan pogled na promjene koje bi mogle promijeniti svijet, a time i naše živote u nadolazećim godinama.

Pogledaj katalog >>