John Williams: Stoner

Knjiga koja će vas oduševiti pričom o indiferentnom čovjeku koji je život proveo žaleći zbog loših odluka i neispunjenog potencijala. Oženio se za djevojku iz dobre obitelji, dobio kćer i sve upropastio zbog vlastite slabosti. Williams je u ovoj knjizi uspio ispričati kompleksnu priču, sažetak gotovo čitavog jednog života, na izvanredan, a jednostavan način. Svakako pročitajte ovu knjigu i saznajte zašto je oduševila brojne čitatelje.

Pogledaj katalog >>

John Fante: Pričekaj proljeće, Bandini

Radnju ove knjige čitamo iz dvije perspektive, one oca i one sina koji žive u malom gradiću u Coloradu za vrijeme Velike depresije. Njihovi životi su borba s neimaštinom, emocijama i okolinom koja ih ne prihvaća. Ovo je priča i o odrastanju i o tome što znači biti odrastao i odgovoran te kako ni jedno ni drugo nije lako. Fascinantna knjiga koja će vas osvojiti gorko-slatkom pričom, vjerno prikazanim likovima i suptilnim humorom.

Pogledaj katalog >>

Anne Enright: Obiteljsko okupljanje

Dirljiva priča o velikoj irskoj porodici koja se okuplja u Dublinu na sprovodu jednoga od braće koji je poginuo na moru. U ovom romanu radi se o ljubavi i razočaranju, sjećanju i obiteljskim tajnama koje uvijek izađu na vidjelo. Upravo te tajne i kako se oni koji ih otkriju nose s njima čine okosnicu ovoga romana. Briljantna knjiga o kompleksnim odnosima u jednoj brojnoj, ali disfunkcionalnoj obitelji.

Pogledaj katalog >>

Will Self: Kako žive mrtvi

Pomalo bizarna priča o postarijoj ženi, Lilly Bloom,  koja gubi bitku s rakom, a za koju se brinu njezine dvije kćeri. Nakon što umre, nađe se u čudnom svijetu mrtvih koji postoji paralelno sa svijetom živih. Teško je za objasniti u ovih nekoliko rečenica taj čudni svijet u kojem mrtvi postoje uz žive, morat ćete pročitati knjigu. Lilly s čitateljem dijeli svoje iskustvo svijeta mrtvih, a usporedno priča svoju životnu priču. Ovo je zaista neobičan i mračan roman, prepun crnog humora i autorove kreativnosti, o jednoj ženi i njezinoj obitelji.

Pogledaj katalog >>

Gabriel Garcia Marquez: Pukovniku nema tko da piše

Kratka knjižica koja će vam pružiti barem jedno popodne užitka čitanja prekrasnih Marquezovih rečenica. Radnja se vrti oko ostarjelog pukovnika koji čeka pismo koje ne stiže. On živi u siromaštvu sa svojom suprugom, a jedina vrijednost koju imaju je pijetao za borbe koji je pripadao njihovom pokojnom sinu. Pismo koje čeka je vojna mirovina koja kasni već 15 godina. Nećemo pretjerati ako kažemo da je ovo uistinu fascinantna knjiga, pisana briljantnim Marquezovim stilom.

Pogledaj katalog >>

Ernest van der Kwast: Sladoledari

Ova krasna i zabavna knjiga prati obitelj Talamini koja već generacijama proizvodi vrhunski sladoled. Radnja se vrti oko dva brata višečlane obitelji. Giovanni koji je najstariji, skloniji je putovanjima i pjesništvu, dok je najmlađi Luca ispunio očekivanja obitelji i nastavio obiteljski posao. Ovo je fascinantna priča o obiteljskim tradicijama i kako one mogu biti i blagoslov i prokletstvo. Odlično ljetno štivo nakon kojega ćete sigurno otići na sladoled.

Pogledaj katalog >>

Ephraim Kishon: Kod kuće je najgore - obiteljske priče

Zbirka kratkih humorističnih priča u kojima autor opisuje događaje iz obiteljskog života. Pisana jednostavnim stilom, prepuna britkog humora, svaka će vas priča nasmijati, a u ponekoj možda prepoznate svoju obitelj. Naći će se tu svačega: (ne)pedagoške metode odgoja, posjet rodbine, tračanje, muško-ženski odnosi,… Preporučite ovu knjigu i članovima svoje obitelji.

Pogledaj katalog >>

Ivana Šojat: Unterstadt

Ovaj roman prati četiri generacije žena jedne građanske obitelji njemačkih korijena u Osijeku. Kroz povijest te obitelji knjiga prati i povijest grada Osijeka tijekom 20. stoljeća. Dirljiva i snažna knjiga koja vas neće ostaviti ravnodušnima. Ovaj roman dotiče brojne teške teme - alkoholizam, pobačaji, samoubojstva,… no neka vas to ne odvrati od čitanja ovog slojevitog i zanimljivog djela.

Pogledaj katalog >>