David Sedaris: Kad ste utopljeni u plamenu

Nema bolje od ove knjige da vas uvede u temu prestanka pušenja. David Sedaris je, ukoliko niste čuli, genij komedije. Uz ovu knjigu ćete se na svakoj stranici prigušeno hihotati i glasno smijati naizmjence. Knjiga sadrži šest eseja koji su autorov uvid u svakodnevnicu koju prati pokušaj prestanka pušenja. Ne znamo koliko bi vam ova knjiga mogla pomoći da se ostavite te nesretne i štetne navike, ali ju svakako pročitajte. Ako ništa, barem će vas dobro nasmijati.

Pogledaj katalog >>

Richard Klein: Cigarete su veličanstvene

Ovoj knjizi na prvi pogled nije mjesto na ovom popisu. Ovo je jedna domišljata zbirka eseja o pušačkim navikama, uvid u literarnu, filozofsku i kulturnu povijest pušenja. Prema autorovim riječima, ova je knjiga ustvari njegova strategija prestanka pušenja. On u ovoj knjizi veliča cigarete, ali njegova namjera nije niti promovirati pušenje, niti odvraćanje od pušenja. Samo želi ukazati da otvorena osuda pušenja ne postiže željeni učinak.

Pogledaj katalog >>

Nevenka Čop, Ivo Perina, Josip Hudek: Kako odgojiti nepušača - priručnik za učitelje od I. do VIII. razreda osnovne škole

Ovaj priručnik namijenjen je učiteljima od prvog do osmog razreda osnovne škole, sa željom da im olakša njihova nastojanja u suzbijanju pušenja. Upućuje na visoki zdravstveni rizik kojem su izloženi pušači i na kreativan način pomaže učiteljima (i drugima u odgojnom procesu) u odgoju mladih za život nepušača. Znanje i stavovi o pušenju povezani su sa stvaranjem pušačke navike i stoga je među mladima važno neprestano naglašavati ne samo posljedice pušenja, nego još više prednosti nepušenja. Obzirom da je najbolje niti ne počinjati s pušenjem, ovaj priručnik pomoći će vam da odvratite svoje najmlađe od tog poroka.

Pogledaj katalog >>

Andreas Jopp: Kako prestati pušiti - vodič za odvikavanje u 30 dana

Poznati njemački novinar i autor književnih bestselera Andreas Jopp napisao je ovaj vodič u kojemu s pomoću raznih naputaka, primjera, znanstvenih analiza i jedinstvene metode omogućuje svakome konačno oslobođenje od nikotinske ovisnost. On je sam bivši pušač koji svojim iskustvom želi pomoći onima koji se bore s prestankom pušenja.

Pogledaj katalog >>

Henri-Jean Aubin, Patrick Dupont, Gilbert Lagrue: Kako prestati pušiti?

Praktična knjiga koja će vam olakšati borbu s cigaretama. Uz pomoć nje ćete naučiti brojne strategije koje vam omogućuju što lakše ostavljanje te štetne navike. Početna poglavlja definiraju vrste pušača i način na koji su postali ovisni o nikotinu, a za tim poglavljima slijede ona o odluci o prestajanju, pripremi za prestajanje i o samom prestajanju. Slijede posebni slučajevi, poput trudnoće i pušenja te "nasljeđivanja" pušača, te zdravstvena pomoć. Posljednje poglavlje je "za one koji žele znati više".

Pogledaj katalog >>

Jean-Loup Dervaux: Kako se riješiti cigarete

Pripremite si teren za prestanak pušenja čitajući ovu knjigu. Ona će vam pomoći da svoju odluku uspješno provedete, a da pritom izbjegnete zamke koje prestanak pušenja često prati. Primjerice, nakupljanje kilograma. Knjiga sadrži niz korisnih informacija koje knjiga donosi zasigurno su neobičan spoj podataka o kemijskom sastavu cigareta, te štetnim utjecajima na pušače i njihovu okolinu. Pročitajte kako prestati pušiti bilo uz medicinsku pomoć, autogeni trening ili homeopatiju. Autor navodi dvadesetak savjeta kako prestati pušiti.

Pogledaj katalog >>

Allen Carr: Lako je prestati pušiti - postanite sretan nepušač

Ova knjiga nudi jedinstvenu metodu koja je, prema riječima autora, djelotvorna i u najstrastvenijih pušača. Ona se ne fokusira na razloge zašto prestati pušiti, već se bavi razlogom zbog kojega osoba puši. U knjizi se detaljno korak po korak opisuju sve faze uklanjanja psihološke ovisnosti i želje za pušenjem, kao i pitanja koja se najčešće nameću prije odluke o prestanku pušenja i strahu od neuspjeha.

Pogledaj katalog >>

Mijo Šimunić: Zašto ne pušiti? 515 pitanja i odgovora

Prof. dr. Mijo Šimunić jedan je od vodećih stručnjaka koji aktivno djeluje u borbi protiv pušenja u Hrvatskoj. Na dužnosti čelnika borbe protiv pušenja u Hrvatskom liječničkom zboru i Ministarstvu zdravstva održao je tristotinjak predavanja, autor je oko 150 radova iz područja javnog zdravstva, a posebno je zanimljiva ova knjiga koje je doživjela čak četiri izdanja. Sveobuhvatno je obrađena tematika o pušenju s 515 pitanja podijeljenih u tridesetak poglavlja. Knjiga započinje značajnim povijesnim zbivanjima u vezi s pušenjem tijekom posljednjih 500 godina, a završava poglavljem o budućnosti pušenja.

Pogledaj katalog >>