David Edmonds i John Eidinow: Bobby Fischer ide u rat - istinita priča o tome kako su Sovjeti izgubili najneobičniji šahovski dvoboj svih vremena

Fascinantna knjiga o doista najneobičnijem šahovskom dvoboju svih vremena. Taj se dvoboj odvijao 1972. godine na Islandu između amerikanca Bobbyja Fischera i sovjeta Borisa Spasskyja. U ovoj ćete knjizi doznati mnogo o partiji radi koje se čitav svijet zainteresirao za šah. Knjiga nam daje i prilično uznemirujući portret Bobbyja Fischera koji je s jedne strane genije na vrhuncu slave, a s druge strane duboko poremećena individua na putu za propast. Autori se također bave i njegovim oponentom Spasskyjem, kao i statusom šaha u Sovjetskom savezu. Za ovu knjigu možemo reći da je psihološka studija, politički triler i biografija jednog od najvećih šahista svih vremena. Uživat ćete u njoj čak i ako ne znate ništa o šahu.

Pogledaj katalog >>

Gari Kasparov u suradnji s Dmitrijem Pliseckim: Moji veliki prethodnici

Gari Kasparov u ovoj knjizi donosi biografske činjenice o četiri prva svjetska prvaka u šahu. On, jedan od najvećih šahista svih vremena, analizira njihove najpoznatije partije, otvaranja i stil. No, to nije sve. Kasparov njihove biografije stavlja u povijesni, politički i kulturni kontekst te time dodaje još jednu dimenziju ovom izvrsnom štivu. Ova knjiga prava je poslastica za sve ljubitelje i poznavatelje šaha.

Pogledaj katalog >>

Dimitrije Bjelica: Rekao mi je Anatolij Karpov

Anatolij Karapov je šahovski velemajstor koji je godinama bio prvakom svijeta. Pobjeđivao je najveće šahiste svoga vremena, a svojedobno je zaslužio titulu najmlađeg šahovskog velemajstora. Naslov sadrži podatke o njegovom životu i karijeri, dok se drugi dio knjige bavi analizama njegovih odabranih partija. Ova knjiga će biti zanimljiva iskusnim poznavaocima šaha.

Pogledaj katalog >>

Gerd Schneider: Pješak, dama, kralj - mat! : šahovski tečaj za početnike

Ukoliko nikada niste naučili igrati šah, vrijeme je da ispravite tu grešku uz ovaj sjajan priručnik pomoću kojega ćete brzo savladati osnove ove veličanstvene igre. Napisan kao dnevnik šahovskog tečaja, priručnik donosi i osnovne podatke o povijesti šaha, kao i o tome zašto je on značajan za povijest ljudskog društva. Naučite osnove igre, najpoznatija otvaranja, nađite partnera za igru i budite sigurni da vam neće biti žao.

Pogledaj katalog >>

Vladimir Cvetnić: Viša škola šaha

Ukoliko ste savladali prethodnu knjigu s popisa te odigrali dovoljan broj partija s dostojnim protivnicima, vrijeme je za Višu školu šaha Vladimira Cvetnića. Naime, ova knjiga zahtijeva određeno predznanje o igri i namijenjena je onima koji žele usavršiti svoje šahovsko umijeće. Obuhvaćene su sve faze igre, analizirane su kritične pozicije na primjerima, a posebna je pažnje posvećena pješačkim strukturama.

Pogledaj katalog >>

Gari Kasparov: Kako život imitira šah - povlačenje pravih poteza

Gari Kasparov, osim što je jedan najboljih šahista ikada, piše i zanimljive knjige. Ova knjiga se bavi šahom i životom, skoro pa možemo reći da pripada u self help literaturu. Kasparov objašnjava koje su mu osobine ličnosti pomogle da postane dugogodišnjim svjetskim prvakom i kako ih primijeniti u svakodnevnom životu. Objašnjava kako uspješno donositi odluke, procjenjivati mogućnosti, predviđati budućnost i osmišljavati taktiku. Na simpatičan i duhovit način Kasparov se prisjeća svojih najvažnijih partija te nam pruža uvid u način na koji funkcionira njegov um.

Pogledaj katalog >>

Harry Golombek: Šahovska enciklopedija

Ova enciklopedija čitatelju daje precizne, točne i svestrane informacije o šahu. U Šahovskoj enciklopediji ćete naći sve šahovske termine, biografije šahista, velik broj crteža i fotografija. Ako vam treba sveobuhvatan izvor informacija o šahu, ovo je sjajna knjiga za vas.

Pogledaj katalog >>