Rajat Bhargava, Will Herman: The startup playbook - founder-to-founder advice from two startup veterans

Knjiga jednostavna za čitanje koja nudi sveobuhvatan putokaz za snalaženje ukoliko se imate namjeru upustiti u svijet startupa. Ovo je ubrzani tečaj kako od početne ideje stvoriti startup, prikupiti sredstva, razumjeti tržište i brendiranje. Ova je knjiga namijenjena početnicima, a ukoliko ste već iskusni poduzetnik nećete puno novoga naučiti. Knjiga je na engleskom jeziku i možete je potražiti u našem American corneru.

Pogledaj katalog >>

Eric Ries: Lean startup - kako današnji poduzetnici koriste neprestanu inovativnost za stvaranje u potpunosti uspješnih poslova

Lean startup jedna je od ključnih knjiga o pokretanju posla, jasno strukturirana i vrlo dinamična. Knjiga se u većoj mjeri odnosi na softversku industriju i možda neće biti korisna nekome tko planira startup u nekom drugom području. Unatoč tome, Lean startup je knjiga koja pruža odlične savjete, tehnike i uvid u stvarne situacije; motivirajuće štivo koje će čitatelja uvesti u svijet modernog menadžmenta.

Pogledaj katalog >>

Bill Aulet: Disciplinirano poduzetništvo - 24 koraka do uspješnog startupa

Sjajna knjiga namijenjena budućim, ali i onim iskusnijim poduzetnicima. Ovo nije knjiga koja se jednom pročita, već je nužno vraćati joj se često. Iako djeluje jednostavno slijediti 24 koraka, ova knjiga govori o brojnim kompleksnim značajkama modernog poduzetništva. Iznimno je pragmatično i izravno pisana te jasno prikazuje poslovne koncepte i osnove menadžmenta. Ukoliko ste naumili postati poduzetnikom, ova je knjiga za vas lektira.

Pogledaj katalog >>

Peter Thiel, Blake Masters: Zero to one - zapažanja o startup kompanijama, ili kako izgraditi budućnost

Knjiga koja ide dalje od „Ajmo pokrenuti startup!“, ova vas knjiga tjera da razmišljate i ciljate iznad prosjeka. Peter Tiel, suosnivač PayPala, nudi savjete za vaš startup, ali i za vaš već uhodani posao. Ako vas zanima naučiti više o vodstvu, poslovanju i poduzetništvu krenite s ovom knjigom. Ovaj bestseller naučit će vas kako postavljati pitanja pomoću kojih ćete pronaći vrijednost na neočekivanim mjestima.

Pogledaj katalog >>

prof. dr. sc. Ivan Štefanić: Inovativno³ poduzetništvo

Sveučilišni udžbenik namijenjen ne samo studentima, već svakome zainteresiranom za uspješno razvijanje visokotehnološkog projekta. Ovu knjigu možete koristiti kao priručnik prilikom pripreme vašeg projekta. Ovdje možete naći savjete vezane za upravljanje intelektualnim vlasništvom, primjenu inovativnog poslovnog modela, upravljanje financijama i slično. Pohvalno je što je knjiga pisana posebno dizajniranim fontom koji olakšava čitanje osobama s disleksijom te je formatirana na način da olakšava čitanje svima.

Pogledaj katalog >>

Michael E. Gerber: Legenda o poduzetništvu - zašto većina malih poduzeća propada i što poduzeti?

Knjiga koja vas uči kako voditi uspješan posao. U istoj se sve vrti oko mita da male firme osnivaju poduzetnici koji riskiraju početno ulaganje ne bi li došli do profita. Argumente kojima autor pobija ovaj mit ne mogu se sažeti u nekoliko rečenica, tako da ćete morati sami pročitati. Želite li naučiti kako pokrenuti posao, a da vam posao ne preuzme život, ovo je knjiga za vas. Ova će vam knjiga pomoći da naučite nešto o franšizama, različitim strategijama menadžmenta, marketingu i vođenju financija.

Pogledaj katalog >>