Taylor Adams: Bez izlaza

Taylor Adams: Bez izlaza

Mlada studentica Darby Thorne, žureći da stigne kući u Utah prije Božića, u noći se nađe usred žestoke snježne oluje u planinama Colorada. Ceste će biti neprohodne do jutra i prisiljena je čekati na udaljenom odmorištu uz autocestu, gdje susreće još četvero putnika koji su se onamo sklonili pred mećavom.

Očajnički tražeći signal na mobitelu, Darby na parkiralištu dolazi do zastrašujućeg otkrića. U stražnjem dijelu kombija parkiranog pokraj njezina automobila, pronalazi djevojčicu zaključanu u kavezu za pse. Bez signala na mobitelu, ne može pozvati pomoć. Do jutra, kada se ceste oslobode, već može biti prekasno da spasi djevojčicu. Jedan od četvero stranaca je opasni otmičar. Ali koji? I kome od ostalih troje Darby može vjerovati?

Napeti triler o četvero nepoznatih osoba usred snježne mećave, otetoj djevojčici koja treba hitnu pomoć i hrabroj mladoj djevojci koja očajnički želi razotkriti i nadmudriti opasnog psihopata.

Pogledaj katalog >>

Sara Blaedel: Šuma smrti

Sara Blaedel: Šuma smrti

Roman iz serije o Louise Rick, voditeljici novoosnovane specijalne jedinice Odjela za potrage. Nakon povratka na posao s dužeg odmora, Louise dobiva slučaj nestaloga petnaestogodišnjeg dječaka koji je nestao u šumi u kojoj se sastaju članovi tajnog kulta nordijske neopoganističke religije Asatro.

Obredna inicijacija dječaka pretvorila se u ubojstvo djevojke, a dječak je pobjegao u šumu i skriva se jer zna da će ga članovi, kad ga pronađu, ubiti. Radeći na slučaju, Louise otkriva da je kult na čelu s Velikim Thomsenom postao izgovor za ubojstva, prostituciju, otmice, osvetu, nepoštivanje zakona i da je prije dvadeset godina njezin suprug Klaus ubijen jer je želio izići iz kulta.

Pogledaj katalog >>

Robert Bryndza: Posljednji dah

Robert Bryndza: Posljednji dah

Četvrti slučaj detektivke Erike Foster u središnje radnje stavlja serijskog ubojicu, koji svoje žrtve pronalazi preko društvenih mreža. Iako je Erika prva na mjestu zločina, slučaj nije njen, i ona se mora izboriti za mjesto u istrazi, naći poveznicu sa sličnim ubojstvom od prije četiri mjeseca.

Nakon što je nestala još jedna djevojka, Erika i njen tim moraju doći do nje prije no što postane još jedna žrtva ubojice, koji naizgled ne postoji u stvarnom svijetu.

Pogledaj katalog >>

M. R. Carey: Iskupljenje u Fellsideu

M. R. Carey: Iskupljenje u Fellsideu

Ovisnica o heroinu Jess Moulson budi se u bolnici sa strašnim opeklinama i gubitkom pamćenja, ne sjećajući se čak ni vlastita imena. Proživljavajući apstinencijsku krizu i mutne nalete sjećanja na grozan požar u kojemu je poginuo desetogodišnji dječak koji je živio na katu iznad nje, Jess sazna da je optužena za ubojstvo.

U suočavanju s tim teškim optužbama, počinje vjerovati u svoju krivnju. Nakon osuđujuće presude odlazi u zloglasni strogo čuvani ženski zatvor Fellside. U sumornoj stvarnosti svoje ćelije Jess dolazi do zastrašujuće spoznaje, ona u ćeliji nije sama.

Pogledaj katalog >>

Lucy Foley: Lovačka družina

Lucy Foley: Lovačka družina

Skupina starih prijatelja odlučila je dočekati Novu godinu na ekskluzivnom posjedu u škotskom Visočju. Većina se upoznala tijekom studija na Oxfordu, a lijepa i samovoljna Miranda uvijek je bila glavna zvijezda ovog društva i srce svake njihove zabave. No raspoloženje je ovaj put usiljeno i među prijatelje koji se jako dobro poznaju kao da se uvukla sumnjičavost.

Druženje se pretvara u mučno opijanje i ludovanje, maske padaju, a na vidjelo izlaze neugodne tajne. Zabava završava tragično, a zbog neočekivanog snijega društvo ostaje zameteno u Visočju suočeno sa spoznajom da je među njima ubojica.

Pogledaj katalog >>

Tess Gerritsen: Posljednji preživjeli

Tess Gerritsen: Posljednji preživjeli

Roman Posljednji preživjeli donosi deseti slučaj istražiteljskog dvojca kojeg čine detektivka Jane Rizzoli i forenzička patologinja Maura Isles, Tess Gerritsen ispričat će nevjerojatno uzbudljivu i originalnu priču kojom se nastavljaju opasne avanture ovog istražiteljskog para.

Kad se istražiteljice nađu u školi koja je osnovana kao utočište za djecu koja su izgubila roditelje u nasilnim okolnostima, dugo će im trebati  dok zaključe da troje djece nije trebalo preživjeti i da sudbina njihovih roditelja očekuje i njih.

No kad se na školskom imanju dogodi ubojstvo istražiteljice će shvatiti da je ubojica bliže no što su očekivale…

Pogledaj katalog >>

Stephen King, Owen King: Uspavane ljepotice

Stephen King, Owen King: Uspavane ljepotice

Inspektor Terry Coombs po dolasku na očevid u pokretnu kućicu Trumana Mayweathera zatiče strašne prizore višestrukih ubojstava. Jedina preživjela bila je Tiffany, narkomanka koja policiji nije bila nepoznata. Ono što je bilo neobično jest njeno stanje dubokog sna te njeno lice koje je bilo gotovo potpuno nevidljivo zbog čudesne bijele ljepljive tvari koja joj je, izlazeći nosa i očiju, poput neobjašnjive membrane prekrivala lice.

To je bio prvi znak pojave bizarnog i zastrašujućeg virusa koji napada isključivo žene, a djeluje tako što zaražene žrtve dovodi u stanje dubokog sna. Ako ih netko probudi, ošteti ili otkloni bijelu čahuru kojom su obavijene, one se pretvaraju u nasilne "bombe" koje se krvavo obračunavaju sa svima koji im se nađu na putu. Bolest spavanja nije poštedjela ni Dooling, gradić u Zapadnoj Virginiji te je uskoro poharala i tamošnji ženski zatvor. Jedina žena koju je ovaj opaki virus zaobišao je Eve… Još jedan "nadnaravni" triler iz pera majstora

Pogledaj katalog >>

Agustin Martinez: Planina straha

Agustin Martinez: Planina straha

Monteperdido je udaljeno selo u Pirinejima u kojem su prije pet godina nestale jedanaestogodišnje djevojčioce Ana i Lucía. Neuspješna potraga i nerazjašnjeni nestanak ostavili su trag na stanovnicima male zajednice, a onda se nakon pet godina Ana odjednom pojavila u smrskanom autu s teškim ozljedama glave.

Inspektorica Sara Campos i njezin šef Santiago Baín dolaze pomoći mjesnoj policiji pronaći drugu djevojčicu koja bi također mogla još uvijek biti živa. Počinje napeta utrka s vremenom.

Pogledaj katalog >>

Rob Sinclair: Crvena kobra

Rob Sinclair: Crvena kobra

lokaciji pod novim imenom James Ryker, i sve što želi je započeti novi život daleko od kaosa, nasilja, destrukcije i obmana. Međutim, ubrzo će se Rykerov miran život uzburkati kada ga njegov bivši zapovjednik u JIA Peter Winter obavijesti o ubojstvu Kim Walker, žene čiji se otisci prstiju poklapaju s otiscima zloglasne plaćene ubojice, poznate kao Crvena Kobra.

Ona je Rykerova stara protivnica za koju se godinama smatralo da je mrtva, a on je jedini čovjek koji zna kako ona izgleda. JIA je hakirana, dosje Crvene Kobre je provaljen, a Winter vjeruje da su potencijalno ugroženi agenti JIA-e, pa i Ryker. Međutim, Ryker zna da ubijena žena nije Crvena Kobra…

Pogledaj katalog >>

Ruth Ware: Smrt gospođe Westaway

Ruth Ware: Smrt gospođe Westaway

Harriet silno voli svoj potkrovni stan i posao kojim se bavi, ali se iz mjeseca u mjesec bori s računima koje ne uspijeva podmiriti. Rješenje njezinih problema dolazi iz vedra neba – odvjetnica je obavještava da joj je preminula baka te da je naslijedila golemu kuću i imanje.

Jedini je problem u tome što je njezina baka odavno mrtva i nikada nije posjedovala imanje. Očito je riječ o pogrešci, ali to nasljedstvo riješilo bi sve njezine brige. Ona donosi odluku koja će pokrenuti niz događaja i na površinu izvući davno zakopane tajne...

Pogledaj katalog >>