Ivo Škarić: Argumentacija

U ovoj se knjizi autor bavi govorništvom i argumentacijom. Pojašnjava nam što je to argumentacija i sve vezano uz taj pojam.  Knjiga je namijenjena je svima, a posebno onima koji su dužni profesionalno se držati osnova govorništva i kulture govora kao što su predavači, pravnici, novinari, političari i sl. U društvu u kojem je vrijednost civilizirane javne rasprave zapostavljeno, ova knjiga je itekako potrebna. Pomoću ove knjige naučit ćete kako kvalitetno i smisleno raspravljati.

Pogledaj katalog >>

Sarah Lloyd-Hughes: Govorništvo - kako biti izvrstan u javnom govoru

Ukoliko želite postati dobar govornik koji se ne ustručava stati pred mnoštvo ljudi i održati izvrstan govor, ova knjiga vam može itekako pomoći. Pronaći ćete ovdje mnoštvo trikova, savjeta i vježbi koje će vam pomoći u usavršavanju umijeća javnog govorništva. Iznimno zanimljivo i s pristojnom dozom humora, ova knjiga se lako čita. Već nakon čitanja ćete se osjetiti spremno za javni nastup.

Pogledaj katalog >>

Jasna Šego: Kako postati uspješan govornik - priručnik i vježbenica retorike za učenike i studente

Pročitajte ovu knjigu kako biste bolje razumjeli mehanizme međuljudske komunikacije. To će vam pomoći da poboljšate svoje retoričke vještine.  Prvi dio knjige obrađuje retoričku teoriju i praksu te sadrži retoričke zadatke i pitanja nakon svakog obrađenog područja. Drugi dio knjige bavi se poviješću retorike, naročito u zlatnom vremenu za retoriku, u antici, ali je prikazan i daljnji razvoj retorike od vremena srednjeg vijeka sve do današnjih dana.

Pogledaj katalog >>

Maud Winkler, Anka Commichau: Komunikacijsko-psihološka retorika - kako dobro javno govoriti, izlagati i prezentirati

Govornik je neminovno vrednovan od strane svoje publike. Vrednuje se njegova stručna kompetencija, izdržljivost, autentičnost i odnos prema publici. Kako što bolje proći na tom sudu pročitajte u ovoj izvanrednoj knjizi. Kako doprijeti do slušatelja autorice objašnjavaju teoretski, ali i primjerima iz prakse. Knjiga sadrži konkretne i praktične preporuke i vježbe za javno izlaganje. Ako vaš posao uključuje bilo kakvu vrstu izlaganja, ovo je knjiga koju obavezno morate proučiti.

Pogledaj katalog >>

Mirela Španjol Marković: Moć uvjeravanja - govorništvo za menadžere (i one koji to žele postati) priručnik za učenje retorike i javnog nastupa

Dugogodišnje iskustvo autorice u vođenju seminara retorike rezultiralo je ovim priručnikom. Ovdje ćete naći mnoštvo primjera grešaka i kako ih ispraviti te odgovore na najčešće postavljena pitanja s kojima se govornici susreću. Ovaj priručnik ističe važnost učenja govorništva i stjecanje govorničkih vještina. Priručnik je podijeljen na tri poglavlja: Zašto retorika danas, Priručnik govorništva i Vještina vođenja dijaloga. Iako se iz naslova iščitava da je namijenjena menadžerima, sigurno ćete naći mnoštvo korisnih savjeta čak i ako niste menadžer.

Pogledaj katalog >>

Marko Tulije Ciceron: O govorniku

Ovo je knjiga koja i danas, nakon više od dva tisućljeća, zauzima važno mjesto u retorici. Ciceron je govorništvo objasnio kao dijelom urođenim darom, a dijelom kao vještinu koja se obrazovanjem i upornim radom može usavršiti. On se zalagao za povezivanje retorike i filozofije ne bi li se izbjegla ispraznost forme. Pusta obećanja i velike riječi, a bez pokrića su ono što je Ciceron prezreo u ovom djelu. Nažalost, danas u medijskom prostoru često slušamo takve govornike. Ne možemo reći da nismo upozoreni.

Pogledaj katalog >>

Gabrijela Kišiček, Davor Stanković: Retorika i društvo – govorništvo

Autori ove knjige se već godinama bave retorikom i njenom primjenom u svakodnevnom životu. Knjiga je podijeljena u pet poglavlja: Retorika i politika, Retorika i mediji, Retorika i posao, Retorika i prigode, Retorika i čovjek. Svako poglavlje obrađuje nekoliko relevantnih tema objedinjenih naslovom i popisom literature na kraju svakog poglavlja. Pomoću ove knjige ćete dobiti kvalitetan uvid u govornu sliku u hrvatskim medijima, naučiti kako se bolje pripremiti za razgovor za posao kao i ponešto o govornom bontonu. Možemo zaključiti da je ovo doista višestruko korisna knjiga koja će oplemeniti svakoga tko ju pročita.

Pogledaj katalog >>

Ivo Škarić: Temeljci suvremenog govorništva

Vodeći hrvatski stručnjak na temu retorike, Ivo Škarić, napisao je ovaj izvanredan priručnik namijenjen svakome tko želi postati vješt govornik.  Na sustavan je i pristupačan način temeljito razradio osnovne principe dobrog govora i govorništva. Sjajna su njegova objašnjenja osnovnih pojmova u retorici kao i vrsti govora. Valja istaknuti i korisne upute o pripremi govora i izvedbenog nastupa koje uključuju sve detalje. Uz ovu knjigu naučit ćete što je zapravo retorika i čemu služi, kako vježbati glas i izgovor, kako naučiti brzo čitanje, kako pripremiti govor i još štošta drugo.

Pogledaj katalog >>

Stephen E. Lucas: Umijeće javnog govora

Ova knjiga pruža prilično detaljan uvid u klasične i moderne teorije govorništva s naglaskom na praktičnu vještinu javnog govora. Obuhvaćeni su svi važniji aspekti pripreme i prezentacije govorne komunikacije. Autor knjige naglašava kako je vještina dobrih govornika utemeljena na razmišljanju kao najvažnijem elementu dobrog i učinkovitog govora pa knjiga na prikladan način analizira sposobnost kritičkog razmišljanja kao važne odrednice suvremenog življenja povezujući vještinu govorništva s neophodnom vještinom mišljenja i razmišljanja. Također, knjiga sadrži niz praktičnih savjeta za savladavanje treme, metode za izgradnju pozitivnog stava i samopouzdanja te prednosti koje pruža kvalitetna i objektivna samoprocjena.

Pogledaj katalog >>