Josip Jukić: Hrvatski gradovi - od antike do suvremenog doba

Ova sjajna knjiga sadrži zanimljive tekstove o povijesnom razvoju 128 gradova u Hrvatskoj. Tekstovi su popraćeni brojnim vrhunskim fotografijama, kao i izvrsnim arhivskim fotografijama te starim razglednicama. Pomoću ove knjige bolje ćete upoznati hrvatske gradove, kako one iz doba antike, tako i one moderne. U ovoj bogatoj monografiji od tristotinjak stranica doznat ćete           ponešto i o poimanju grada nekad i danas te o razvoju prvih ljudskih naselja do gradskih regija na području današnje Hrvatske.

Pogledaj katalog >>

Ivana Buj ... [et al.]: Neotkrivena Hrvatska - nepoznate kulturne i prirodne znamenitosti naše domovine

Čak 64 izuzetne lokacije zastupljene su u ovoj krasnoj knjizi. Nadahnuti tekstovi i nevjerojatne fotografije biti će dovoljni da se zaljubite u ta mjesta i poželite ih sami posjetiti. Lokaliteti okupljeni u ovoj monografiji su manje poznati široj javnosti, no svojom ljepotom ne zaostaju za onima zastupljenim na popisu UNESCO-a te su pravi dragulji naše domovine.

Pogledaj katalog >>

Urednici Mladen Klemenčić, Ankica Šunjić, Zvonimir Frka-Petešić: Hrvatska - zemlja i ljudi

Publikacija nastala ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju ne bi li (inozemnom) čitatelju na sveobuhvatan način pružila relevantne informacije o Hrvatskoj. Unutar 11 poglavlja naći ćete najbitnije informacije o zemljopisu,  povijesti, političkom ustroju, stanovništvu, gospodarstvu, kulturi i društvu te o stoljetnim vezama Hrvatske s drugim europskim zemljama i narodima. Istodobno s izdanjem na hrvatskom, engleskom i francuskom jeziku objavljena je i višejezična internetska stranica.

Pogledaj katalog >>

Ivana Buj, Alan Čaplar, Hrvoje Kekez: Tajanstvena Hrvatska - 60 skrivenih dragulja naše domovine

Još jedna vrijedna knjiga koja okuplja manje poznate atraktivne lokacije u Hrvatskoj. Naći će se tu stare i ruševne utvrde, fascinantno krško podzemlje, izumrla i zapuštena sela i druge teško dostupne lokacije. Više od tristo sjajnih fotografija majstora fotografije Darija Žagara će vas oduševiti. Nevjerojatno je koliko ljepota skriva mala država poput Hrvatske.

Pogledaj katalog >>

Ante Nazor, Mirjana Žilić: Hrvatski Jadran

Ovaj turistički vodič je bogato ilustriran, a prikazuje kulturno-povijesna i geografska obilježja hrvatskoga Jadrana. Ovdje ćete naći čitav niz kulturnih znamenitosti, biljni i životinjski svijet te nacionalne parkove i parkove prirode od sjevera pa do juga Jadrana.

Pogledaj katalog >>

Milan Šenoa, Ivan pl. Bojničić: Hrvatsko primorje

Ova knjiga nalazi se u našoj zavičajnoj zbirci, a obzirom da datira iz 1925. godine, dostupna je samo za rad u knjižnici. Stare fotografije Hrvatskog primorja glavni su adut ove izvrsne knjige, a tko voli uživat će i u pomalo arhaičnom izrazu autora. Doista vrijedan primjerak koji s ponosom čuvamo u našoj zbirci, a vas pozivamo da navratite u Modello prolistati ga.

Pogledaj katalog >>

Darinka Širola: Biciklom kroz Hrvatsku [turistička monografija]

Konačno nešto za bicikliste. Ovdje ćete naći sažete informacije o pojedinim dijelovima Hrvatske. Ono što će vam biti od velike pomoći pri planiranju vaše rute su udaljenosti između nekih gradova u Hrvatskoj. Uz vodič su priložene geografska karta i karta zaštićenih prirodnih područja u Hrvatskoj.

Pogledaj katalog >>