Max Brooks: Svjetski rat Z - usmena povijest Rata protiv zombija

Ovo je pseudodokumentarna knjiga o zombi apokalipsi u kojoj će svaki ljubitelj tih mračnih tema uživati. Autor radnju plete pomoću intervjua s ljudima koji su uspjeli preživjeti rat sa zombijima. Ovom knjigom on istražuje na koji bi način čovječanstvo reagiralo na brzorastuću epidemiju zombija, kako bi reagirale vlade, a kako pojedinci te na što je čovjek sve spreman u tako bizarnoj i opasnoj situaciji. Ovo nije uobičajena zombi priča, ali se svakako isplati pročitati.

Pogledaj katalog >>

Crtež Tony Moore, Charlie Adlard ; scenarij Robert Kirkman: Živi mrtvaci

Priča počinje kada se zamjenik šerifa u Kentuckyju Rick Grimes budi iz kome i spozna da je svijet pogodila strašna katastrofa u obliku zombi apokalipse. Ovaj crno-bijeli strip prema kojemu je snimljena i izuzetno popularna TV serija će vas oduševiti napetom pričom i izvrsnim crtežom. Radnja je puna neočekivanih obrata, a omiljeni likovi stradavaju gore i češće nego u Igri prijestolja.

Pogledaj katalog >>

Jane Austen i Seth Grahame-Smith: Ponos i predrasude i zombiji

Što se dogodi kada izmiješate klasik Engleske književnosti i mrtvace koji ustaju iz grobova? Pročitajte ovu knjigu i znat ćete. Autor Seth Grahame-Smith je doslovno preuzeo radnju i na nekim mjestima tekst originala, samo je dodao zombije, a naveo je Jane Austen kao koautora. Definitivno je zabavnije ako ste već pročitali Ponos i predrasude bez zombija, ali nije uvjet.

Pogledaj katalog >>

Portia Calista Morgan: Zombiji - istina o živim mrtvacima

Ova knjiga daje uvid u različite legende o živim mrtvacima, popularno zombijima. Doznati ćete ponešto o korijenima u voodoo magiji te o modernoj popularizaciji u filmovima, stripovima i knjigama. Također će vas usmjeriti na informacije koje će vam, ukoliko dođe do najezde zombija, biti itekako korisne.

Pogledaj katalog >>

Robert Curran: Priručnik o zombijima [sve što ste htjeli znati o zombijima i, još važnije, kako ih izbjeći]

Uistinu koristan priručnik s kojim bi se bilo dobro upoznati prije negoli dođe do zombi epidemije. Simpatična i kratka knjiga koja pruža različite podatke o zombijima. Pročitajte i zanimljive priče i zapise o zombijima iz povijesti drevnih, ali i modernijih kultura. Naći ćete i savjete kako rano prepoznati zombi apokalipsu, kako se pripremiti za nju te kako se obraniti od napada zombija. Priručnik je bogat ilustracijama i humorom te će vas dobro pripremiti za moguću apokalipsu.

Pogledaj katalog >>

Stephen King: Pet sematary

Knjiga koja je nedavno doživjela svoju drugu ekranizaciju. Stravična priča napisana od velikana priča strave i užasa Stephena Kinga. Ovdje se radi o doista mračnoj priči koja ledi krv u žilama. Glavni lik se s obitelji doselio u malo mjesto u kojemu se nalazi groblje kućnih ljubimaca. Dublje u šumi se nalazi još jedno groblje, staro indijansko groblje ukletih svojstava. Ovu knjigu ćete pročitati u jednom dahu, a nakon toga nećete spavati noćima.

Pogledaj katalog >>