Treća (sreća – preporukā sve punija vreća :)) nam na Sfinginu preporučnu scenu stupa Korina, naša (iz)vrsna (mislim da možemo reći i profi) crtačica. Pa upoznajmo vas s njom i njenim radom: slobodno pogledajte ovu mini izložbu njezina talenta.)

Psic

 

Korinin konj

A kad budete spremni odvojiti pogled od tih lijepih prizora, vratimo se mi carstvu riječi (i/ili stripovskih sličica). Kad ne crta, što nam to Korina čita? Poput Mari i Darije, i ona nam webtoonira (pitam se, pitam je l' to neka generacijska fora ili je taj Webtoon toliko fora; vjerojatno oboje), a kao najdraže stripove izdvaja upravo ove:

Castle Swimmer – fantastika u kojoj ćete doznati odgovore na pitanja može li proročanstvo upravljati životom morskih stvorenja i gdje je ljubav u cijeloj priči

Lore Olympus – romansa koja (raz)otkriva da bogovi nisu toliko različiti od nas, pogotovo kad se nađu u problemima

Lumine – fantastika o pokušaju suradnje vukodlaka i vješca, izgradnje povjerenja ili održavanja distance

Fate Whispers – fantastika koja postavlja intrigantno pitanje: što biste učinili da vam sudbina pokuca na vrata?

Elf and Warrior – (ponovno) fantastika (nekako naslućujemo koji je Korinin omiljeni žanr) u čijem su središtu pustolovine mladog vilenjaka prepune neobičnih čudovišta i magije

Lalin's Curse – nadnaravna se radnja počne odvijati nakon što David konačno pronađe ono za čim je oduvijek tragao i u što je istinski vjerovao - dokaz postojanja čudesnog

The Dragon Tutor – fantastično i dramatično: zmaj otkriva da je "nešto trulo" u kraljevstvu vilenjačkog kralja kojeg je došao poučavati i spoznaje da spas kraljevstva ovisi baš o njemu.

Mogla bi Korina tako nastaviti nabrajati još jako dugo, priznaje (i mi joj vjerujemo i totalno razumijemo jer jednom kad se upustite u nabrajanje najdražeg štiva, strašno je teško zaustaviti se; moguće je, ali uz enorman napor i snagu volje). No onda se (trećom srećom :)) sjetila što bi mogla preporučiti fanovima D&D-a: humoristični i fantastični strip DungeonMinis (o mukama Game Mastera koji ozbiljno pokušava voditi RPG, no njegovi su igrači neozbiljni), 1HP Club (fantastični strip o konkretnoj kampanji te o svakodnevnom životu u fantastičnom svijetu) te serijal o jednoj poprilično zanimljivoj DnD grupi: Dnd storypart 2:

Ne, još nismo gotovi (ne tako brzo). Ne bismo željele da propustite ove naslove:

Bad Signs - a dobra priča: dvanaest pripadnika zodijačkih znakova zarobljeno je na pustom otoku bez hrane; tko će preživjeti, samo zvijezde znaju (i čitatelji ovog stripa)

Acception – progovara o želji jednog osobitog tinejdžera da se uklopi i pronađe ljubav

Muted mlada vještica izvodi važan ritual i – naravno da će tad nešto poći po zlu

Space Boy – znanstvenofantastična priča o izvanzemaljskom artefaktu, misterioznom ubojstvu i ljubavi koja nadilazi svjetlosne godine.

Još nije dovoljno? Pa dobro, ima naša darovita crtačica poteza i za to – zašto ne biste potražili i ovaj stripovski trojac...

IF – i razriješili misterij o nestanku djece u naizgled mirnom gradu

Yuna & Kawachani podržali dvoje najboljih prijatelja u borbi za preživljavanje apokalipse

Behind the GIFs – i nasmijali se dogodovštinama istraživača koji zadobiju neuobičajene moći.

Rado bi nam Korina još pričala o Webtoonu (uopće ne sumnjamo, možda nekom četvrtom prilikom?), ali morala je ići pisati zadaću. A bome i ja sad imam puno posla. Baibai! ;)