Zbog najave lošeg vremena i kiše događanje se odgađa jer slikovnice ipak ne mogu pokisnuti. :(

Stotinjak slikovnica na neku čudnu foru naći će se na krošnji stabala, a posjetitelji (mali i veliki) imat će priliku ubrati ove posve neobične plodove. Uz ovu, kasnolipanjsku berbu održat će se i prigodni programi koji prate sadržaje slikovnica, a u kojima sudjeluju sami autori te artisti animatori. Posebna pažnja posvećena je kvaliteti slikovnica – one su nove, kvalitetno realizirane u svakom smislu i djela su domaćih književnika i ilustratora.

Akciji će prisustvovati i Tamara Bakran, autorica knjige Gvalup i druge priče, Snježana Babić- Višnjić, autorica romana za djecu Krugovi na vodi, te ilustratorica i animatorica Nikolina Manojlović-Vračar, autorica ilustrirane zbirke pjesama Kako misli jure jednog malog Jure.

Velika akcija Uberi priču! odigrava se u četvrtak, 28. lipnja, u Parku Nikole Hosta (blizu Guvernerove palače). Berba slikovnica počinje u 18 sati u Parku Nikole Hosta, a traje do 19:30. Pozivamo sve zainteresirane u dobi od (otprilike) 6 - 99 godina, a oni “jednoznamenkasti” među njima mogu prisustvovati uz pratnju nekog malog starijeg.

Sanja Lovrenčić hrvatska je književnica i prevoditeljica, a u njenom se književnom stvaralaštvu može pronaći poezija, proza, dramski tekstovi i knjige za djecu. U nakladničkom programu njezine izdavačke kuće Mala zvona, koja je nastala kao obiteljska firma, jednaku važnost imaju sve ciljane skupine čitatelja, stoga, i na Uberi priču! Sanja poziva posjetitelje svih uzrasta.

Uberi priču 3