Posljednji tjedan travnja izrazito nam je drago razdoblje. Dio naše sreće izazivaju procvjetale voćke, mlado zeleno lišće, jutarnji zrak i miris proljeća, ali najviše održavanje već tradicionalnog Tjedna dobre dječje knjige, koji se ove godine odvija od ponedjeljka, 24. 4., do subote, 29. 4., i to u najbogatijem i najraširenijem izdanju do sada! Nećemo duljiti, zavirite sami u bogati program.

A upravo za navedeni tjedan pripremili smo i jedno malo, ali vrlo lijepo iznenađenje, posebno za sve one Riječane između 0 i 18 godina starosti, dakle djecu i tinejdžere. Uključujući i one koji imaju 18 godina, što znači da je cilj uključiti predškolsku, osnovnoškolsku i srednjoškolsku čitalačku ekipu. :)

Tijekom cijelog Tjedna dobre dječje knjige upis u Gradsku knjižnicu Rijeka, pripadate li navedenoj dobnoj skupini, odvijat će se po prepolovljenoj cijeni te simboličnih 50 kuna postaje još povoljnijih 25 kuna! Upis od 25 kuna moguć je za sve nove članove, ali i sve kojima je isteklo ili istječe članstvo u tom tjednu, a imaju od 0 do 18 godina.

Već smo nebrojeno puta rekli, sanjamo grad i dan čiji baš svi građani Rijeke i članovi obitelji imaju vlastitu iskaznicu Gradske knjižnice Rijeka, pa nam stiže prilika da se još malo približimo tom cilju.

“Pa što će djetetu od 1 godine iskaznica?” pitate se. Upoznajte Veroniku koja je imala četiri mjeseca.

13174059_873877686068595_6252776653613766456_n

Rast u svijetu slikovnica, knjiga, ilustracija, dobrih priča, mašte pripada jednom od najvrednijih elemenata odrastanja koje možemo pružiti svakom djetetu. Kao što mu moramo pričati priče od najranijih dana, tako mu nastojimo razvijati i osjećaj bivanja dijelom jedne velike čitateljske obitelji.  

A što dobivate za 25 kuna? Jako puno. Jedna iskaznica Gradske knjižnice Rijeka tijekom 365 dana otvara vrata korištenja na svim lokacijama knjižnice, a njih nije malo, već se nalaze diljem našeg grada (Palača Modello, Filodrammatica, Stribor, Turnić, Trsat, Drenova, Zamet, Čavle, Županijski i Gradski bibliobus). U njima vas čeka preko 300 000 primjeraka knjiga, ali i razne druge usluge i programi. Nije loše, zar ne?

Vidimo se zato od ponedjeljka, 24. 4., do subote, 29. 4., u najbližem odjelu ili ogranku Gradske knjižnice Rijeka i neka to bude početak jednog lijepog i trajnog prijateljstva.