Od 26. travnja ove godine jači smo za knjižnicu u istočnom dijelu grada. Tog dana otvoren je Ogranak Trsat Gradske knjižnice Rijeka. Koliko biste bodova dali toj informaciji? Bi li dva boda bila malo ili puno? Taman!

Posuđujući knjige u tom prizemlju Dvorane mladosti, od prvoga dana osjećamo duh prošlog vremena. Osjećamo ritam u žilama. Vraćajući knjige na police, noge često same zaigraju. Ponekad uhvatimo korisnike kako plešu među policama. Poneki pjevuše ispod glasa. Sve nas je to dalo u potragu za istinom. Što nam se to događa? Što se to nekad ovdje događalo? Možemo li krenuti naprijed ako ne raščistimo s prošlošću? Teško!

Odlučili smo stoga otpuhnuti prašinu sa starih fotografija, plakata, članskih iskaznica, kolektivnih i individualnih sjećanja. Odlučili smo sakupiti sve što se skupiti dade, a nosi predznak „Dva boda“.

Ako vam te dvije riječi ne znače ništa, oprostite na smetnji, ova se priča ne obraća vama.

Ako vam „Dva boda“ zvone i bude neka sjećanja, a ta sjećanja imate zabilježena fotografijama – vi ste naš čovjek. Na terenu.

Fotografije i ostale promo materijale kluba, disco i rock slušaonica, mode, frizura, plesa, pjesničkih večeri, poljubaca, zagrljaja u „Dva boda“ možete nam dostaviti:

·        slanjem na mail programi@gkri.hr  ili facebookom: skenirane fotografije

·        osobno u Ogranak Trsat, gdje će knjižničarke izvršiti digitalizaciju fotografija

·        golubom pismonošom… mmm, nemojte slati, odavno već golubovi ne nose pisma, izgubit će se…

Rok dostave: 5. 10. 2016.

Ali to nije sve!

Pronađe li se među vama neki stvarni arhivar, marni hrčak koji je sve ove godine s ljubavlju čuvao člansku iskaznicu koja je omogućavala upad u („Palach“ i) „Dva boda“ – donesite i nju. Ona je vaš bonus track – iskaznica koja vam danas otvara vrata knjižnice i ostvaruje dobit od jednogodišnjeg besplatnog članstva u Gradskoj knjižnici Rijeka. Kuća časti. Uz nju ćete moći plesati među policama u poznatom prostoru, zauvijek zarobljeni u sjećanju na „Dva boda“, zauvijek oslobođeni izborom dobrih knjiga.

Dobrodošli u sjećanje na „Dva boda“, dobrodošli u knjižnicu!