U petak 29. 4. u 18 sati u Ogranku Drenova Gradske knjižnice Rijeka održat će se pričaonica i radionica disanja i bojanja "Antistres radionica za djecu".

Dob: 7 - 10

Izvođač: Martina Mladenović, ravnateljica Interpretacijskog centra baštine Banovine i Hana Dagostin, knjižničarka

Prijave: prijave.programi@gkri.hr

U prvom dijelu radionice čitat ćemo kratku priču na temu straha te popričati o tome kako se osjećamo i što činimo kada smo prestrašeni ili tužni. Nakon toga ćemo učiti nove načine kako se smiriti i opustiti kad smo uznemireni ili ljuti. U drugom dijelu radionice održat će se radionica disanja gdje će nas voditeljica Martina Mladenović naučiti nekoliko tehnika disanja. Nakon toga, radit ćemo terapiju bojama i upoznati se s etno baštinom - bojat ćemo prekrasne bojanke s motivima narodnih nošnji Banovine, a Martina će nam pričati o važnosti boja u kolorterapiji i svom zavičaju.

Program je dio manifestacije Tjedan dobre dječje knjige, središnje manifestacije u Primorsko-goranskoj županiji posvećenoj razvoju čitalačke kulture djece koja se odvija uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije. Pokretač i organizator manifestacije je Gradska knjižnica Rijeka u suradnji s programskim partnerima i suradnicima. Sudjelovanje na aktivnostima je slobodno uz obveznu prijavu, a cjeloviti program možete provjeriti ovdje.