Novinar i spisatelj Dražen Ilinčić stiže u Narodnu čitaonicu Gradske knjižnice Rijeka u petak 23.11. u 18 sati.

Ilinčić će na susretu predstaviti svoj novi roman "Neobičan slučaj novinara N." u kojeg je utkao i dio osobnog novinarskog iskustva. Ilinčićev roman obiluje prepoznatljivim autorovim iskrama duhovitosti, prepun je citata, humora i autoironije.

Priče u knjizi tematski su vezane uz svakodnevicu, neke nalikuju kratkim bilješkama s putovanja, putositnicama, neke su nježni aforizmi, neke su pak pripovjedačeva želja za povlačenjem u sanjalački fluid udaljenih prostora.

Susret moderira Milan Zagorac.

Smisao ovih priča Dražena Ilinčića ponajbolje se može izraziti rečenicom koju je J. L. Borges izrekao 1974. u razgovoru s Ernestom Sabatom: Kratka priča kratak je san, kratka opsjena. I kad pisac završi priču, ne zna da li je bilo vrijedno truda pisati je. Jedan od Ilinčićevih Alter ega, glumac Vjenceslav, diskretan strah od teksta, nemir od pronalaženja sebe u njemu, od njegove recepcije kod čitatelja, izražava u zadnjoj rečenici koju je posve usputno nekada davno napisao: Odjednom mu je bilo jasno: cijeli proživljeni užas bio je samo posljedica odluke da jednu rečenicu stavi na papir i promijeni joj uobičajenu namjeru.

Dražen Ilinčić rođen je 10. svibnja 1962. godine u Zagrebu. Diplomirao engleski jezik i književnost te komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radio kao dugogodišnji novinar i filmski kritičar Večernjeg lista, poslije prešao na Hrvatsku televiziju, u čijoj emisiji Pola ure kulture sudjeluje od samoga početka. Objavio roman “Berlinski ručnik” (2006) i pripovjednu zbirku “Najkraće priče” (2008). Scenarist i redatelj dokumentarnog filma “Amato” (2008).