U ponedjeljak 1. 4. u 12 sati u Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka gostuje Irena Plejić Premec s knjigom "Doživljaji dobre curice Jakice".

Prvijenac Irene Plejić Premec, Doživljaji dobre curice Jakice, namijenjen najmlađim čitateljima koji tek ulaze u svijet knjige, dorađen je tekst u kojem se autorica na pristupačan i humorističan način suočava s pitanjima i odgovorima s kojima se susreću djeca koja upravo uranjanju u svijet. Roman je podijeljen u nekoliko cjelina primjerenih čitanju najmlađih, tako da i svojim oblikom izvrsno odgovara kao djelo koje se može koristiti u školama i u knjižnicama kao izvrstan poticaj za čitanje najmlađih.

Rodom Zagrepčanka, po struci komparatistica književnosti i etnologinja, Irena Plejić Premec dugogodišnja je urednica u Obrazovnom i dječjem programu Hrvatskoga radija, gdje uređuje programe iz književnosti i jezika. Stalna je kolumnistica obiteljskog magazina Mama i beba. Doživljaji dobre curice Jakice njezin je autorski prvijenac, objavljen 2014. godine. Uz razgovor o svom romanu, autorica će u Striboru prirediti i kratku radionicu inspiriranu edukativnim projektom Umjetnost za djecu, iz kojega je nastalo šest istoimenih nagrađivanih knjiga s CD-ima i više od 50 radijskih emisija.

Tjedan dobre dječje knjige dio je programskog pravca Dječja kuća projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture. Manifestaciju financijski podupiru Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.