U petak 5.4. u 10 i 45 sati u Dječjem odjelu Stribor gostuje Dijana Merey Sarajlija koja će održati radionicu stihobasni "U ritmu slasne stihobasne".

Spisateljica Dijana Merey Sarajlija živi i stvara u Zagrebu te je poznata po svojim duhovitim “stihobasnama” sa snažnom porukom za male čitatelje. Serijal stihobasni, kojem se redovito dodaju novi naslovi, ističe se među našim slikovnicama ne samo po tome što svaka knjiga u sebi sadrži dvije priče (tiskane naopako, jedna uz drugu!) već i po tome što je riječ o zajedničkom obiteljskom projektu, u kojem autoričini klinci Luka i Nika ilustriraju ove zabavne slikovnice.

Prije susreta svakako potražite autoričina izdanja na našim policama, prvenstveno slikovnice Bik koji je želio biti šik (u paru s pričom Koka koja je sve gledala svisoka) i Krava koja je bila plava (tiskana skupa s pričom Konj koji je imao neugodan vonj). U susretu u Striboru povodom Tjedna dobre dječje knjige autorica će našim najmlađim čitateljima pripremiti i interaktivnu radionicu na temu stihobasni, tako da - ako u petak, 5. travnja, iz smjera knjižnice začujete svakojako mukanje, kokodakanje i njištanje, ne brinite se - to se samo čita naglas!