U ponedjeljak 13. 12. u 18 sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka gostovat će poznata hrvatska književnica Ivana Bodrožić koja će tom prilikom posebno predstaviti roman "Sinovi i kćeri". Susret će moderirati književnik i sveučilišni profesor Nikola Petković.

Za sudjelovanje na susretu obvezno je izvršiti rezervaciju na mail prijave.programi@gkri.hr, a potrebno je posjedovanje COVID potvrde ili srodnog dokumenta propisanog mjerama. 

Ivana Bodrožić rođena je 1982. u Vukovaru, dio djetinjstva provela je u Kumrovcu, a opću gimnaziju pohađala je u Zagrebu. Magistrirala je na studiju filozofije i kroatistike Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Autorica je nagrađivanih i prevođenih zbirki poezije, romana i zbirke priča: Sinovi, kćeri, Prvi korak u tamu, Hotel Zagorje, Prijelaz za divlje životinje, 100% pamuk, Rupa, In a Sentimental Mood, Klara Čudastvara.

Djela su joj prevođena na desetak stranih jezika, a za svoj književni rad nagrađena je uglednim domaćim i inozemnim nagradama kao što su nagrada Goran za mlade pjesnike; Kiklop, nagrada za najbolji roman; Prix Ulysse, nagrada za najbolji debitantski roman s područja Mediterana; Kočićevo pero; Edo Budiša; Balkan Noir i druge.

Održavanje susreta sponzorski je podržala Ina. 

logo-INA