U Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka od 16. 12. do 21. 12. možeš sudjelovati u razmjeni igračaka, slikovnica i dječjih knjiga te tako sebi, ali i nekome drugome, pružiti novo iskustvo - dobiti igračku, slikovnicu ili knjigu koju do sada nisi imao ili imala! 

Način sudjelovanja je jednostavan:

  • Pretraži sobu, tavan, ormare i pronađi igračku, knjigu i slikovnicu koju više ne koristiš. Ubaci je u vreću i donesi u Dječji odjel Stribor. Jednostavno, zar ne?
  • U Striboru će te već čekati hrpa igračaka i knjiga koje su drugi ostavili i koja čeka samo tebe. Slobodno odaberi i uzmi što želiš!  
  • Naravno, ako ne nađeš nešto što želiš, možeš doći sutradan. 
  • Igračku, slikovnicu ili knjigu koju si donio možeš ostaviti u Striborovoj blagdanskoj vreći - neka čeka nekoga koga će razveseliti!

Važno! Darujmo i razmjenjujmo igračke, slikovnice i knjige u dobrom stanju, kakve bismo rado i sami dobili.

Radno vrijeme Dječjeg odjela Stribor:

pon, ut, sri, pet: 8 - 19.30

čet: 10.30 - 19.30

sub: 8.00 - 13.00

Isto tako važno! Ideja “zelene” akcije ponovno je korištenje igračaka (reuse) i dio je razvoja Zelenog kutka Gradske knjižnice Rijeka i širih nastojanja usmjerenih na poticanje pojedinca i zajednice na odgovornije postupanje sa svim onim materijalnim stvarima za koje mislimo da su stari i nepotrebni otpad, a zapravo i dalje mogu biti izvor sreće, zabave i kreativnosti.  

Napuni vreću i vidimo se u Dječjem odjelu Stribor. :)