"Splitski zet", zagrebački profesor i iznimno rado čitani autor već druge knjige o životu u Hrvatskoj, Cody McClain Brown, po prvi će se put predstaviti publici GKR-a u petak, 9. studenog u 18 sati u Ogranku Trsat.

Njegova prva knjiga Propuh, papuče i punica objavljena je 2014. godine, i to istovremeno na hrvatskom i engleskom jeziku. U ovoj knjizi, koju je još uvijek teško uloviti da hladi pete na našim policama, autor je sabrao tekstove objavljivane na njegovom internetskom dnevniku, blogu Zablogreb. Već prije objavljivanja knjige oko tekstova se pričalo nadugačko i naširoko po Hrvatskoj, prvenstveno zbog nezaboravnog pogleda na život u nas kroz oči pridošlice, Amerikanca kojemu je ideja “pazi se da te ne ulovi propuh” bila potpuno nova, ali nadasve zabavna.

Sada, pola desetljeća kasnije, autor nas ponovno oduševljava djelom Hrvatska uzvraća udarac, u kojem se bavi sljedećim temama: kako u Hrvatskoj kupiti stan i nositi se s nevjerojatnom količinom birokracije, kako savladati osnove njemu izuzetno teškog hrvatskog jezika i upustiti se u svakodnevnu komunikaciju, kako se nositi s nostalgijom, steći prijatelje i razumjeti vlastitu punicu…

No, osim čitanjem knjige Hrvatska uzvraća udarac, detalje poput toga zašto je ponovno oživio svoj popularni blog na novoj adresi, https://www.codymcclainbrown.com/, te što sljedeće možemo očekivati od autora ovog ćemo puta moći otkriti uživo, u Mjesecu hrvatske knjige, u Ogranku Trsat.

Vidimo se u knjižnici - i čuvajte se propuha!

Sudjelujte u drugim događanjima Mjeseca hrvatske knjige 2018. u Gradskoj knjižnici Rijeka! Više o susretima.

Fotografije: Cody McClain Brown