Znate one fore po fejsbucima i instagramima u kojima ekipa obično dijeli neke čitateljske izazove u kojima ispisuje kako je voljela neke knjige kada je bila mala - Pale sam na svijetu, Junaci Pavlove ulice, Mali princ itd… No kako bi se u narodu reklo, puno je rijeke od tada prošlo ispod mosta, a sada su u gradu neki novi igrači. Kao uvod u Tjedan dobre dječje knjige želimo zasuti internet, prijatelje, ekipe, posebno sve one koji samo pamte što je nekada bilo, preporukama i naslovima koje danas vrijedi voljeti.

Vrijeme održavanja: nedjelja 24. 4. u 20 sati

Lokacija: tvoja omiljena društvena mreža

Dob: 16+

Zato radimo izazov “Da sam ja danas dijete čitao bih ovo…”,  a zadatak za sve nas je malo prošvrljati kroz noviju ponudu i iskopati neki naslov iz knjižara koji vam se čini fora (jer ste ga čitali, preporučilo vam ga je dijete, čini vam se fora opis ili samo naslovnica….) te u dvije rečenice objasniti u čemu je trik, šta vas povezuje s tom pričom, naslovnicom te to iskustvo uz sliku naslovnice podijeliti na omiljenoj društvenoj mreži. Može to biti popularizatorska znanost, slikovnice, stripovi… Ipak je vrijeme za novi Tjedan dobre dječje knjige!  

P.S. Ne traži se neka najveća mudrost i ne ocjenjujemo preporuke i uratke. :) 

Program je dio manifestacije Tjedan dobre dječje knjige, središnje manifestacije u Primorsko-goranskoj županiji posvećenoj razvoju čitalačke kulture djece koja se odvija uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije. Pokretač i organizator manifestacije je Gradska knjižnica Rijeka u suradnji s programskim partnerima i suradnicima. Sudjelovanje na aktivnostima je slobodno uz obveznu prijavu, a cjeloviti program možete provjeriti ovdje.

TDDK web (1)-1