U utorak 4. 7. 2017. sati u 19 sati u kompleksu "Benčić" u sklopu festivala "Tobogan" održat će se javni razgovor o projektu "Dječja kuća" i vezanim pitanjima iz sfere teme o odrastanju djece u Rijeci na planu kulture i umjetnosti.

Što je to kultura za djecu i kakva je ona danas? Drugi dan popodnevnog programa na toboganskom "Danu ćakule" posvećen je razmišljanju o toj temi i kako je ona povezano s osmišljavanjem Dječje kuće u Kompleksu Benčić. Svi su dobrodošli na Pametni razgovor i Park Kviz gdje ćemo pričati, ali i ispitati naše znanje o kulturi koja je namijenjena djeci i mladima.

Na jednom mjestu okupit će se stručnjaci i uključeni akteri koji će otvoreno razgovarati o budućnosti Dječje kuće, odgoju djece za konzumiranje i stvaranje kulture.... Što znači stvarati kulturu za djecu XXI. stoljeća? Kakve ustanove i nove usluge za djecu trebamo? Kako u svemu mogu pomoći roditelji? Kako se učiti stvaranju od malih nogu? Imate li i vi vaše pitanje i dilemu možete ih postaviti, druženje je otvoreno svima...

*Za sve oni koji dođu na razgovor s djetetom bit će osigurana animacijska aktivnost za djecu.