Ova večer čakavske poezije zamišljena je kao poetski razgovor ugodni, prijateljsko pjesničarenje ukrug, večer užitka u domaćem poetskom izričaju. A u krugu će se naći: pjesnikinje Vlasta Sušanj Kapićeva, Rajka Jurdana Šepić i Željka Jurčić Kleković, mladi pjesnik Luka Skorić, kantador Neven Barac i posve mladi, a vrlo svestrani Sven Sušanj.

Specifičnost sastanaka čitateljske grupe razmjena je dojmova i mišljenja o pročitanom, a specifičnost ovakve jedne "čitateljske" večeri poezije razmjena emocija kroz čitanu poeziju, nadovezivanje čitanja, pjesnički vez. Nadamo se uživanju u domaćoj besedi i stihovima, ugodi slušanja, druženju s dragim ljudima, s onima koji pišu i čitaju (a i pjevaju!) svoju poeziju, i s onima koji je samo vole, čitaju i slušaju. I mali zbor Udruge Dren će se uglazbljenim Gervaisovim stihovima pridružiti pjesničarenju. Bit će to večer u kojoj se stihovi nadovezuju na stihove, stih koji se raduje drugome, "pjesnički razgovor ugodni". 

Dakako, očekuje se da će pjesničarenje poznatih pjesnika motivirati i sve prisutne na glasnu interpretaciju čakavskih stihova, na sudjelovanje, u maniri dosad održanih, već tradicionalnih književnih večeri Čitateljske grupe Ogranka Drenova koje u Danima Drenove lokalnoj zajednici omoguće susrete s domaćim autorima.

Pjesnička večer na koju su pozvani svi ljubitelji poezije i domaćeg ča održat će se u sklopu Dana Drenove u utorak, 9. srpnja s početkom u 19,30 sati u prirodnom ambijentu travnatog amfiteatra tik pored naše male drenovske knjižnice - Ogranka Drenova, na adresi Brca 8b.