U srijedu 20. ožujka u Ogranku Drenova Gradske knjižnice Rijeka u 18 sati bit će održana zelena pričoradionica Kastor vrtlari. U prvom se dijelu čita priča "Kastor vrtlari", a u drugome sadi grah.

Kastor voli biljke. Kad je cvijet na prozoru uvenuo, odlučio je posaditi grah. Naravno, u tome mu pomaže mali dabar Frippe. Nekoliko zrna graha, posudica s vodom, lončanica, zemlja, kantica za zalijevanje i malo strpljenja – to je sve što vrtlaru treba. Frippe ne može dočekati da mladice graha napokon niknu. A onda ni obilna gozba nije daleko! Dabra Kastora obožavaju mališani u više od dvadeset zemalja svijeta. On uzgaja grah na prozoru, peče kolače, bavi se drvodjelstvom, popravlja bicikle i još svašta. Sve to radi toliko entuzijastično da svako dijete poželi smjesta ponoviti isto. I Kastor spremno pokazuje svaki korak. Njegov je tvorac legendarni švedski pisac i ilustrator Lars Klinting. U svakoj slikovnici dijete će naučiti nešto novo i svladati mnogo novih pojmova.

Radionica je namijenjena djecu do 7. godine starosti i roditelje koji trebaju biti u pratnji. Broj mjesta je ograničen te je obvezna prijava na pultu u Ogranku Drenova.