U subotu 28. 4. u 11 sati sati Šuma Striborova ponovo je meta naše razigrane invazije! Tradicionalna planinarska šetnja i priča na livadama koja se održava i tijekom Tjedna dobre dječje knjige ove godine je još malo posebnija - u Šumu Striborovu ove se godine ide s jakim snagama dječje priče! 

Zelenim stazama nas vode Jelena Pervan s Hrkalom, Mrljekom i Prljekom, Ivana Francišković & Gordana Ivković s Čudakom Šumekom, Pohapancem i Verom (prgavom!), te Nevena Zuber, pripovjedačica iz Knjiguljice, jedine dječje knjižare u našoj zemljici, s Princezom u papirnatoj haljini. 

Tu su i planinarski vodiči iz PD Kamenjaka, naravno! Ne propustite! Okupljanje je na okretištu autobusne linije br. 1. na Biviju od 10 i 30 sati.

Organizator Tjedna dobre dječje knjige je Gradska knjižnica Rijeka, a izvodi se kao dio programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture.Tjedan dobre dječje knjige namijenjen je djeci, ali i svima odraslima uključenima u njihov razvoj. Cilj je ovom manifestacijom skrenuti pažnju na važnost razvoja čitatelja od najranije dobi te upoznati djecu i nositelje njihova odgoja s primjerima dobre dječje knjige i autorima koji djeci šalju pozitivne poruke.  Manifestacija se održava od 2012. godine. Ministarstvo kulture Republike Hrvatske redovito podupire TDDK, a od ove godine pridružuju mu se i Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.