Mjesec smo dana skupljali sjećanja na vrijeme koje je obilježilo prostor – prostor u kojem danas dijelimo strast prema čitanju, nekad je žario i palio strašću za glazbom, plesom, prvim izlascima i poljupcima, za druženjem. Nekad noću, danas danju. Nekad glazba, danas tekst – zajedno čine dobar aranžman. Paket aranžman? O, da, i to, naravno...

Prebirući po sjećanjima izronili smo puno zanimljivih priča.

Predstavljamo vam Dva boda, roman toka svijesti.

Osamdesete: slika vremena. A riječke osamdesete? Omladinski klubovi: što to ustvari (b)je? Val, novi val, Bura, brrrr… Književnost, likovnost, fotografija, dizajn, film, performans, novinarstvo…. muzika! Muzika! Elektro-pop, snimke, slušaonice, rock, punk, disco – disco! DJ-evi. Puno DJ-eva. Plakati, pozivnice, iskaznice… fotke – ima neko fotke? Ma ko je lud da se slika u discu! Maturalne zabave! To se fotkalo. Gle, ima nešto. Ooo, ima i punkera, ne mogu reć da nisu bili u Dva boda. Fotke ne lažu. Pjesničke večeri i takmičenja, studentske zabave, društvene večeri – društvene večeri! Koji je to vrag? Top 10, Pop-poligon – zaokruži broj, izgradi listu na Radio Rijeci, uđi u Dva boda, slušaj to što si htio cijelu večer. Parfumerija ili drogerija? Parfumerija! Nisam ja nikad išla u Dva boda. Samo sam puštao glazbu, al tad se to više i nije zvalo Dva boda. Ma bilo nas je pedesetak svega, svi smo išli i gore i dole. Imali smo slušaonice. Gdje si mogo sjest i slušat najnoviju muziku nego na ta dva mjesta? Miško, hoćeš doć 17. 10. da to netko konačno javno prizna?

Cjelodnevno radno vrijeme

 

Ogranak Trsat od 18.10. prelazi na radno vrijeme jednako ostalim odjelima i ograncima Gradske knjižnice Rijeka: ponedjeljak, utorak, srijeda, petak 8.00 - 19.30, četvrtak 10.30 - 19.30, subota 8.00 - 13.00 sati. 

U ponedjeljak, 17. 10. pozivamo vas da nam se pridružite – organiziramo društvenu večer prigodom koje ćemo vam svečano uručiti novo radno vrijeme vašeg omiljenog ogranka i učiniti sve da vam ta večer ostane u sjećanju barem jednako nježno kao što su vam ostala sjećanja na nekadašnje susrete u klubu Dva boda. Ili ne u Dva boda. Ako tamo nikad niste išli. Izmiješajmo sjećanja!

Nakon te večeri ništa više neće biti isto. Od sutra svi ćemo biti jedan dan stariji, za ponovni susret s nekim ljudima koje do jučer dugo nismo vidjeli sretniji, a Ogranak Trsat radit će cjelodnevno. I činit će vam se da ste sve drugo samo sanjali. I sve će biti baš onako kako treba biti.  

17. 10.

18 sati

Ogranak Trsat

Dva boda za knjigu, Dva boda za knjižnicu!, društvena večer

Pogurajmo Mjesec hrvatske knjige u pravome smjeru!

Ples u Dva boda, foto Danilo Pavletić