Povodom Festivala znanosti 2017., koji se bavi temom “vrijeme” (sve vrste vremena - a naši najmlađi članovi sigurno će osmisliti i pokoju novu), od 24. do 29. travnja Gradska knjižnica Rijeka za svoje (sadašnje i buduće) članove proširila je svoje svakodnevne aktivnosti, te vas - u pravi čas - poziva na niz događanja. Oboružajte se ditigalnim i analognim satovima, prognostičkim widgetima po želji i nezaoblaznom vremenskom prognozom na Radiju Rijeci i pridružite nam se u knjižnici jer...

U ponedjeljak, 24. travnja u 9 sati u Ogranku Trsat (Trg Viktora Bubnja 1, Dvorana mladosti) odigrava se Vrijeme za Momo, knjižna igra i kreativna radionica inspirirana ulomkom iz romana Momo autora Michaela Endea. Igru, namijenjenu djeci 10-11 godina, vodi Sanja Štajdohar. Sudjelovanje molimo prethodno najaviti na e-mail adresu programi@gkri.hr.

Redoviti pogram GKR-a Knjiga do knjige… a strip u centru! vremenskim se vragolijama pridružuje susretom Pustolovine kroz vrijeme, raspravi o stripovima koji se poigravaju vremenom i putovanjem kroz vrijeme. Pod palicom Vesne Kurilić i Ljubice Mihajić, u srijedu 26. travnja u 18 sati čekamo vas u Središnjem odjelu Filodrammatica. (Vremenski putnici mogu doći malo kasnije.)

U petak, 28. travnja u 9 sati Vrijeme je za Vrijeme, pričaonicu inspiriranu ilustriranom pričom Vrijeme autora Ibrahima Fatena i Mazena Al Kadirija. Ovu pričaonicu, namijenjenu djeci 8-9 godina, u Ogranku Trsat vodi Sanja Štajdohar. Sudjelovanje molimo prethodno najaviti na e-mail adresu programi@gkri.hr.

Pssst… priča!, obiteljska pričaonica za djecu predškolce 4-6 godina i njihove roditelje, ovog vas tjedna čeka u čak četiri termina, na četiri lokacije, s pričom Tomov vremeplov od minute do godine, pod vodstvom Sanje Štajdohar.

Ponedjeljak, 24. 4. u 18 sati – GKR, Ogranak Drenova, Brca 8b

Utorak, 25. 4. u 18 sati – GKR, Ogranak Zamet, Trg riječkih olimpijaca 1

Srijeda, 26. 4. u 18 sati – GKR, Ogranak Turnić, F. Čandeka 36E

Četvrtak, 27. 4. u 18 sati - GKR, Ogranak Trsat, V. Bubnja 1

Tijekom Festivala znanosti pozivamo vas da pogledate (i prelistate) i dvije izložbe, jednu u Narodnoj čitaonici (Korzo 25) s temom Meteorološka prognoza čitanja te drugu diljem odjela i ogranaka GKR-a na temu Vrijeme je za čitanje!