Za veliko finale Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Rijeka, u srijedu, 14. studenog u 19 sati, u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka (prizemlje Dvorane mladosti), pripremili smo susret s našim sugrađaninom, glumcem, pjesnikom i glazbenikom Radom Šerbedžijom. Napominjemo da je susret ranije bio najavljen za 15.11., ali zbog Radinog živahnog rasporeda ipak će se održati dan ranije.

LogoINA_embed_half_embed_half

Publici poznat prvenstveno kao glumac i sveučilišni profesor glume na studiju u Rijeci, Šerbedžija iza sebe ima i tridesetogodišnju književnu karijeru - istina, objavljuje rijetko, ali se rado čita, pa se tako i njegov najnoviji uradak, Poslije kiše: autobiografski zapisi i refleksije, neprestano traži.

Tu su i zbirke poezije Promjenljivi, Prijatelj ga kaže više ne poznaje, Crnocrveno, izbor iz poezije Stranac te raniji autobiografski naslov Do posljednjeg daha.

Rade Šerbedžija piše onako kako radi i sve ostalo – iskreno i bez fige u džepu. Piše o ljudima, gradovima, svjetovima, umjetnosti, idealima i uspomenama koje su nadživjele sva naša nevremena...

Susret će moderirati Nikola Petković, književnik i urednik knjige Stranac. Program se održava uz sponzorsku podršku Ine.

Potražite autorove knjige na našim policama ovdje.

Sudjelujte u drugim događanjima Mjeseca hrvatske knjige 2018. u Gradskoj knjižnici Rijeka! Više o susretima.