“Novi” autor krimića na goranski način Bartol Fuchs svoj prvi roman Žabarska noć predstavit će u petak, 27. listopada u 18 sati u prostoru OŠ Rudolfa Strohala Lokve. Riječ je o svježem kriminalističkom romanu smještenom u goransku idilu, gdje igru pratimo na više kolosijeka - iza zatvorenih vrata, na ulici u selima povezanima Lujzijanom, te kroz oči policije - onog trenutka kad vrag odnese šalu, i dođe vrijeme za pravu akciju.

Predstavljanju će prisustvovati i piščev alter ego, spisatelj i akademski slikar Tomislav Zagoda. Član je DHK-a i autor nagrađenog tinejdžerskog romana Balada o Buginim gaćicama, kao i njegovog nastavka Krizni put Gustava S., o kojima će također biti riječi na susretu. Tu su i zbirka pripovjedaka Nek’ bude kaos, kao i nenabrojivi scenariji za dječji program HTV-a. Autor za sebe kaže da je najranije djetinjstvo proveo poput Tarzana - gotovo ne silazeći s grana voćnjaka obiteljske kuće, a inspiraciju za pristupačan i duhovit krimić Žabarska noć pronašao je u poznatoj seriji s malih ekrana, Ubojstva u Midsomeru.

Iako nitko ne može znati što nas čeka, svečano se obvezujemo da na predstavljanje ovog romana o ubojstvima uz Lujzijanu neće biti potrebno pozvati inspektora Cuculića jer će sve proći u ponajboljem redu. Pojavljivanje, pak, višeg inspektora Barnabyja nije moguće predvidjeti, on se uvijek pojavi kad mu se najmanje nadate.

Novoosnovani Biblioklub Veliki koji okuplja odrasle čitatelje autora očekuje s mnoštvom pitanja. Uz njih, dakako, dobrodošli ste svi vi koji roman još niste stigli pročitati jer nakon bliskog susreta s tolikom količinom umorstava nitko neće moći ostati ravnodušan. Prema knjizi i prema autoru. Točnije, obojici njih.

Potražite autorove knjige na našim policama ovdje.

Više o romanu počitajte u osvrtu.

Sudjelujte u drugim događanjima Mjeseca hrvatske knjige 2017. u Gradskoj knjižnici Rijeka! Više o susretima.

Program Bibliokluba podržava Primorsko-goranska županija. 

Fotografije: Mićo Samardžija