srijedu 16. 6. u 18 sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka održat će se novi susret u sklopu ciklusa "OK knjižnica, OK zajednica" Gradske knjižnice Rijeka i Ogranka Trsat na kojem će gostovati Aleksandar Musić s temom utjecaja pandemije na društvo i geopolitičke procese. Što čeka svijet, koji su "igrači" profitirali, a koji odlaze s pozornice, koliko su duboke doista društvene i političke promjene koje pandemija ostavlja na društvo, bit će samo neke od tema dotaknutih u razgovoru sa stručnim sugovornikom.

Aleksandar Musić je komunikacijski i politički konzultant čije profesionalno iskustvo uključuje kvalitativnu polit-ekonomsku analitiku (izrada političkih profila, situacijske analize, stakeholder analize), političke i medijske strategije, političko i medijsko pozicioniranje, pripreme za javni nastup te politički ghostwriting. Magistar politologije. Profesionalni su mu interesi ideologije, interesne skupine, politička filozofija i monetarna teorija. Komentator je u HRT-ovom ‘Petom danu’. Vlasnik obrta za poslovno savjetovanje.

Sudjelovanje je obvezno prijaviti na mail prijave.programi@gkri.hr , a slobodno je za sve zainteresirane. 

Programski ciklus imena “OK knjižnica, OK zajednica” u kojem OK simbolizira pojam “otporne knjižnice” posvećen je osnaživanju zajednice i pojedinca u kontekstu izazova suvremenosti i budućnosti na najrazličitijim područjima života - psihološkom zdravlju, urbanističkom razvoju, tehnološkim revolucijama… Sadržaji programa usmjereni su prema novome, progresivnom i budućnosti s ciljem učenja, inspiriranja i usmjeravanja prema konkretnim akcijama. Financijsku podršku projektu “Otporna knjižnica za kvalitetniju zajednicu” koji je dio obilježavanja 2021. kao Godine čitanja pružilo je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu kroz program American Cornera.