U srijedu 17.4. u 18 sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka (prizemlje Dvorane mladosti) gostovat će bosanskohercegovačka pjesnikinja, književnica i kolumnistica, jedna od omiljenih spisateljica u regiji, Martina Mlinarević Sopta koja će tom prilikom predstaviti knjigu Huzur, čiji bi naslov u prijevodu označavao unutarnji mir, mir sa samim sobom.

Knjiga Huzur donosi priču o borbi, suočavanju s najtežim ljudskim strahovima, o radosti i miru kao konačnom cilju i potpunom ljudskom ispunjenju. Riječ je o knjizi koja ogoljuje i demistificira borbu protiv raka dojke s kojim se spisateljica bori a svoju borbu ne skriva od čitatelja - doživljaje, poteškoće i najintimnije trenutke dugog i tjeskobnog oporavka.

"Huzurlu insan je ispunjen čovjek, spokojan, emotivno i tjelesno zdrav. Onaj koji je spoznao da materijalno nije odrednica vrijednosti, koji je pronikao u srž duhovnosti, zavolio sebe, svoje unutarnje ja i stvorio apsolutnu ravnotežu u svom mikrosvijetu. Huzur kao ravnoteža duše, osjećanja, ravnoteža želja i stvarnosti, mašte i realnosti. Huzur kao iskonska sreća, jer čovjek može biti miran iako nije sretan, ali ne može biti sretan ako nije miran."