Od ponedjeljka, 18. 5. 2020. godine Gradski i Županijski bibliobus ponovno kreću u obilazak stajališta prema posebnom rasporedu.

Raspored Gradskog bibliobusa za svibanj i lipanj: 


Raspored Županijskog bibliobusa za svibanj i lipanj: 

 

Zbog zaštite zdravlja korisnika i osoblja te posebnih postupaka vezanih uz postupanje s građom i ograničenog prostora do daljnjega, molimo vas da obratite pažnju na sljedeće upute.

Važne upute za korisnike

Ako već znate što biste željeli čitati, provjerite dostupnost knjige u našem katalogu na stranici gkr.hr i najavite nam svoju želju unaprijed – e-mailom ili telefonskim pozivom kako bismo vam knjige unaprijed pripremili.

Molimo vas da se u cilju zaštite vašeg i našeg zdravlja pri dolasku u bibliobus pridržavate uputa HZJZ-a te da ne ulazite u vozilo.

Pri dolasku na stajalište molimo vas da formirate red uz održavanje razmaka od najmanje dva metra.

Molimo da knjige koje vraćate odlažete u kutiju postavljenu na stoliću uz vrata bibliobusa. 

Za vraćanje građu nije potrebno dezinficirati. Nakon što korisnici građu vrate, ona će prema preporukama biti smještena u karantenu na 72 sata te nakon toga spremna za daljnju posudbu. Zbog toga molimo korisnike za strpljenje jer vraćeni primjerci neće biti odmah dostupni za posudbu.

Za vremenski period u kojem bibliobus nije obilazio stajališta zakasnina nije obračunavana.

Molimo korisnike da se zbog svoje i naše sigurnosti prilikom dolaska pridržavaju uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezanih uz održavanje socijalne distance, korištenja dezinfekcijskih sredstava, zaštitnih maski i drugih sredstava zaštite.

*NAPOMENA ZA KORISNIKE NA STAJALIŠTU DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE

S obzirom na epidemiološku situaciju i u cilju zaštite zdravlja korisnika i osoblja, Gradski bibliobus do daljnjega neće obilaziti stajalište kod Doma za starije i nemoćne.

*NAPOMENA ZA ŠKOLE I VRTIĆE

Molimo roditelje da brinu o povratu knjiga koje su djeca posudila na našim stajalištima pred školama i vrtićima, a koje su ostale kući – knjige možete vratiti bibliobusima prema njihovim redovnim rasporedima stajališta.

Gradski bibliobus otvara mogućnost svim roditeljima koji u jutarnjim satima rade i nisu u mogućnosti vratiti knjige u bibliobus da to učine 28. svibnja ili 25. lipnja (četvrtak) poslijepodne, 14 - 19 sati, u spremištu bibliobusa na Zametu - u prizemlju nebodera u ulici Ante Pilepića 1.

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte e-mailom ili telefonom u radno vrijeme bibliobusa (prema rasporedima).

Kontakti:

Gradski bibliobus

mob: 098 983 2497, e-mail: gradski.bibliobus@gkri.hr

Županijski bibliobus

mob: 098 983 2498, e-mail: zupanijski.bibliobus@gkri.hr