U utorak 15. studenoga 2022. u 17 sati u Narodnoj čitaonici Gradske knjižnice Rijeka bit će otvorena u sklopu 6. mađarskih dana u Rijeci izložba "Trag u beskraju". Izložba je postavljena do 23. studenoga 2022. godine. Organizator je Demokratska zajednica Mađara Hrvatske - udruga Primorsko-goranske županije

Udruga Mađara, Demokratska zajednica Mađara Hrvatske – udruga Primorsko-goranske županije (DZMH-PGŽ) osnovana je 1994 godine. Djelatnost udruge je njegovanje mađarske kulture, jezika, tradicije i običaja u krugu najmlađih pa sve do najstarijih članova. Jedna od naših najvećih tradicionalnih manifestacija su Mađarski dani u Rijeci koji se ove godine održavaju po šesti put te je i ova izložba dio programa te manifestacije. 

Udruga djeluje kroz dvije sekcije, Likovna sekcija i Dramsko-književna sekcija. Kroz rad tih sekcija pridonosi jačanju zajedništva, predstavljanju mađarske kulture i običaja čime želi privući pažnju i interes svih građana Primorsko-goranske županije.

Likovna sekcija je jedna od najaktivnijih grupa, a sastoji je od likovnjaka amatera. Djeluje od 2015. godine i sastaje se jedanput tjedno pod vodstvom Erike Medanić. Radovi svojim koloritom i čarolijom osobnog viđenja svijeta oko sebe ukazuju na to da svijet umjetnosti može pripadati svima kako stvarateljima tako i promatračima jer u očima promatrača nastaju razne dimenzije, dubine i poruke. 

Aktivnosti su podržali Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija i Zaklada Gábor Bethlen iz Mađarske.