U povodu 25. godišnjice objave prve knjige hrvatskog i riječkog pjesnika Roberta Bebeka sa zadovoljstvom vas pozivamo na razgledavanje postava izložbe "Zidovi poezije" u Ogranku Trsat.

Postav se sastoji od 14 grafičkih listova formata A3 na kojima su otisnute pjesme iz sedam Bebekovih knjiga objavljenih od lipnja 1994. do danas te ulomci iz književnih kritika, naslovnice knjiga i autorova bibliografija.

Robert Bebek rođen je u Rijeci 1968. Diplomirao je na riječkom Filozofskom fakultetu godine 1997. stekavši zvanje profesora hrvatskog jezika i književnosti. Od 1998. do 2004. radi kao prevoditelj, novinar, slobodni umjetnik i knjižničar. Od 2004. do danas zaposlen je kao ugovorni djelatnik MZO-a RH te obavlja posao lektora hrvatskoga jezika i književnosti na stranim visokoškolskim ustanovama u inozemstvu. Radi i živi u Litvi, Ukrajini, Poljskoj, Mađarskoj i Portugalu. Objavio je sedam knjiga pjesama i pedesetak književnih osvrta i eseja. Njegova je poezija nagrađivana, zastupljena u antologijama i prevedena na više jezika.

Izložba u Ogranku Trsat postavljena je od ponedjeljka, 3. lipnja do ponedjeljka, 24. lipnja 2019. godine.