Članovi Hrvatskog planinarskog društva Platak iz Rijeke organiziraju izložbu fotografija Sedamdeset godina planinarenja s Platkom povodom 70. obljetnice djelovanja. Izložba će biti otvorena u petak, 30. studenog 2018. u 18 sati u Narodnoj čitaonici na Korzu.   

Fotografije bude sjećanja na već odavno zaboravljene dane, a pred gledateljem ponovno oživljavaju uspomene.

U svom prvom dijelu izložba donosi fotografije davno zaboravljenih uspona, pohoda i događaja, pohranjenih i sačuvanih, te za ovu prigodu izvađenih iz privatnih arhiva kao i iz bogate arhive HPD Platak. Fotografije bude sjećanja na već odavno zaboravljene dane, a pred gledateljem ponovno oživljavaju uspomene. 

Breithorn  2018

 

Na fotografiji: Na vrhu Breithorna 2018.

Drugi dio posvećen je dugom periodu i godinama kada se planinarstvo intenziviralo i okupilo brojne poklonike prirode i planina, osobito osnutkom sekcije Seniora Rijeke koja u okrilju HPD Platak djeluje više od 30 godina.

Fotografije su nastale zabilježene kroz objektiv fotoaparata planinara na njihovim pohodima i rezultat su snimanja, uglavnom fotografa amatera, ali i profesionalaca.

Treći dio posvećen je mladima i alpinizmu i njihovim sjajnim uspjesima i pohodima, te malom broju entuzijasta koji vjeruju da planinarski pokret živi i dalje, pa nastoje i danas nadasve nadahnutim izborom planinarskih ruta i organiziranjem interesantnih izleta privući što veći broj članova i tako osigurati kontinuitet djelovanja Društva.

Fotografije su nastale zabilježene kroz objektiv fotoaparata planinara na njihovim pohodima i rezultat su snimanja, uglavnom fotografa amatera, ali i profesionalaca. Cilj i želja članova HPD Platak, tog najstarijeg planinarskog društva u našem gradu, bila je, kroz izložbu fotografija - svojevrsnog foto-vremeplova, obilježiti veliki jubilej, 70 godina neprekinutog djelovanja. 

Izložba je realizirana u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka, a uz potporu Primorsko-goranske županije. Posebna zahvala za tehničku pomoć Fotoklubu Rijeka.

Fotografije: Autor: Zdenko Sila, Snježnik 3