U ponedjeljak 1.4. u 18 sati slijedi otvorenje izložbe U potrazi za Kirinom, nastalom kao rezultat istoimene akcije.

Tjedan dobre dječje knjige i ove nas godine u travnju vodi na nostalgično ilustrirano putovanje u prošlost: izložbu knjiga posvećenu jednom od najplodonosnijih domaćih dječjih ilustratora u našoj povijesti - Vladimiru Kirinu. Ponovno i tradicionalno udružili smo se s Antikvarijatom Mali neboder, u pomoć prizvali i Spomeničku knjižnicu i zbirku

Mažuranić-Brlić-Ružić te uz otvoreni poziv riječkim čitateljima i čuvarima Kirinove baštine pripremili retrospektivnu izložbu ilustracija za djecu iz Kirinove radionice, koju otvaramo u ponedjeljak, prvog travnja, u 18 sati u Kreativnom laboratoriju pri Dječjem odjelu Stribor, Trg 128. brigade HV-a 6. Izložba se može razgledati od 1. do 6. travnja.

Vladimir Kirin (1894. - 1963.) bio je hrvatski slikar, grafičar i ilustrator koji još uvijek prebiva na policama knjižnica diljem svijeta, kako kućnih, tako i knjižničnih. Najbolje ga pamtimo upravo po ilustracijama izdanja za djecu, knjiga i slikovnica s kojima smo odrastali (kroz nekoliko generacija!). U njegovom se opusu ističe dugogodišnja suradnja s Ivanom Brlić Mažuranić na ilustracijama njezinih Priča iz davnine, čime se bavio još i nakon spisateljičine smrti.