...od vlage, kapi i jesenske dosade pripremio je za vas American Corner Rijeka smješten u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka.  Pripremamo nešto za male, nešto za velike, a najvažnije je da kroz sve učimo, dijelimo, zabavljamo, nadahnjujemo, stvaramo... 

Novi ciklus dramske radionice za djecu "You gotta TRY!"

Za djecu sklonu glumi tu je "You gotta TRY!", dramska radionica na engleskom jeziku. Ključno je znati da sve vodi izvorna govornica na engleskom jeziku te da je protekli proljetni ciklus bio hit. S obzirom na ograničen broj mjesta provjerite sve podatke o načinu prijave i rezervirajte mjesto na vrijeme.

Multimedijalna radionica engleskog jezika "English Fall"

Učenici 7. i 8. razreda mogu pak usavršiti ili osloboditi svoj potencijal znanja engleskog jezika uz ležernu atmosferu multimedijalne radionice "English Fall". Voditeljica Sanja jamac je da će sve vježbe, kvizovi, jezične igre dodatno poboljšati vokabular i govor engleskog jezika. Kako je broj mjesta ograničen provjerite način prijave i detalje o sadržaju.

Short story club "American colors"

Nešto stariji, srednjoškolci i mlađi studenti, mogu se upustiti u izgradnju života jedinstvene čitateljske grupe koja čita kratke priče, a kroz koje se saznaje i o različitim kultura što čine slojevitost SAD-a. Saznajte sve potrebno o načinu uključivanja i odlasku na čitateljsko putovanje.

Vodič za upis na američka sveučilišta

Srednjoškolci i studenti u planere na mobitelima posebno trebaju upisati srijedu 27. rujna 2017. od 13 do 14 sati jer tada u American Corner Rijeka stižu predstavnici EducationUSA mreže odnosno Instituta za razvoj obrazovanja, a prisutne će uputiti u prilike i mogućnosti studiranja u SAD-u. Prijava nije potrebna, a dobrodošli su svi znatiželjni, proaktivni, željni stjecanja novih iskustava i znanja u najjačem visokoškolskom sustavu na svijetu.

TechWednesday: Demonstracije VR-a i 3D printanja

Da je tehnologija temelj napretka i stvaralaštva u American Corneru Rijeka vrlo dobro znamo, pa se zato i radi s 3D printerima i VR-om, a svi zainteresirani za čari ove tehnologije mogu od 20. 9. navratiti na demonstracije srijedom u 17 sati.  Individualne posjete nije potrebno najavljivati, a za posjete grupa (razredi i sl.) svakako nam se javite na mail american.corner@gkri.hr zbog dogovora termina posjete.

Uz sve ove programe American Corner Rijeka na raspolaganju vam je i za razne knjiga na engleskom jeziku izbor i dostupnost kojih možete provjeriti i kroz online katalog.

Pratite vijesti i novosti American Cornera Rijeka i na našoj Facebook stranici.