Uz laganu šetnju stazom, predškolci, mlađi školarci i njihovi roditelji te svi ljudi dobre volje moći će uživati u modernoj verziji (ekološki osvještenog) Ježurke Ježića u izvedbi Krešimira Špralje i u poetskoj izvedbi dramske skupine OŠ Brajda  – Lana Abramović (7.r.), Lucija Pejković i Leon Bevanda (6. r.) izvest će recital „Ovome svijetu puno ljubavi treba“.

Poučna planinarska staza Šuma Striborova nalazi se u riječkom predjelu Bivio. Izuzetno je pogodna za učenje prvih planinarskih koraka predškolaca i školaraca, a namijenjena je i obiteljskim izletima, sportašima i rekreativcima, umirovljeničkim šetnjama. Livade na koje se šetnjom kroz Šumu nailazi pozivaju na igru, priču, odmor, oslobađanje kreativnosti i učenje. S vrha Šume pruža se pogled na cijeli Kvarnerski zaljev.

Ako još niste bili dijelom ove priče, evo prigode! Ovo je osma po redu Šuma Striborova, a dojmovi stotine dosadašnjih malih i velikih sudionika jamstvo su kvalitetno provedenog jutra uz priču u prirodi.

Za šetnju stazom sugerira se udobna obuća, slojevita odjeća, a kapa i bočica vode dio su uobičajene planinarske opreme.

Od 10,30 točka okupljanja je zadnja stanica gradske linije 1 (Bivio), a u 11 sati pokret je šetača u pravcu Šume Striborove.