Bolje mačka među policama nego golub na grani! Iduće srijede, 17. veljače, u večernjim satima pred hordom pobješnjelih pasa sklonite se u Središnji odjel Gradske knjižnice Rijeka, u Palaču Modello i pridružite vrtoglavom putovanju kroz knjiški mačji svijet.

U novoj programskoj inicijativi, knjižničnoj srijedi posvećenoj životno važnim pitanjima, vaše najdraže knjižničarke pripremile su klupko vune i košaricu literature o mačkama s kojom će isplesti priču i skratiti zadnje zimske dane, a možda nešto i naučiti o ovim neizbježnim četveronožnim čupavim lopticama koje se nekako u ovo doba godine bolje čuju diljem grada.

Kako se pripremiti za dolazak mačića u kuću? Kako zaštititi svoju kućnu biblioteku od oštrih kandži malih istraživača? Vole li mačke kad im se čita naglas ili bi nam možda radije skočile u krilo i same listale stranice?

U pomoć pri odgovoru na ova i mnoga druga krucijalna pitanja dozvali smo Tamaru Ferari Miškulin, najpoznatiju i omiljenu riječku veterinarku (inače autoricu knjige u Potrazi za psom, slutimo skandal ;)) koja će nam pomoći pročešljati savjete iz šarolike ponude knjiga o mačkama koje možete pronaći u Gradskoj knjižnici Rijeka, te ponuditi svoj pogled na knjiško-mačji brk.

Utvrdimo gradivo: Palača Modello, srijeda 17. veljače u 18.30.

Mačji posjetitelji su više nego dobrodošli!

(Samo molimo da sa sobom povedu i vlasnike, za svaki slučaj.)

Ideja je nove programske sheme da u vaše i naše književne srijede unese više knjiga, više razgovora o napisanome i više čitanja naglas.

 

Prve i treće srijede u mjesecu knjižničarke prema odabranim temama za vas biraju i predstavljaju knjige koje možda još niste otkrili ili ste tek čuli za njih. U prvoj srijedi zajedno listamo i otkrivamo nove romane, zbirke kratkih priča, poeziju u Filodrammatici, a u trećoj tragamo za zanimljivim knjigama publicistike i popularne znanosti u Palači Modello.

 

Druga je srijeda u Filodrammatici namijenjena predstavljanju posebno zanimljivih biblioteka u suradnji s izdavačima.

 

Četvrta srijeda u središte pažnje postavlja strip. U Filodrammatici gdje velika zbirka stripa stanuje i mami vas.