U utorak 29. 11. u 18 sati u sklopu programa Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka u Prenoćištu Kantrida gostuje poznati hrvatski znanstvenik i društveni djelatnik Boris Jokić. Razgovor će voditi Bojana Ćulum. 

Boris Jokić rođen je 1976. u Zagrebu. Diplomirao je psihologiju na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a magistrirao je i doktorirao iz područja obrazovnih znanosti na Sveučilištu u Cambridgeu, Velika Britanija. Od 2002. godine radi u Centru za istraživanje i razvoj obrazovanja Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, trenutačno u statusu znanstvenog suradnika. Bio je članom Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje, Nacionalnog operativnog tijela za izradu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije te voditelj Cjelovite kurikularne reforme ranog i predškolskog, osnovnoškolskoga i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja.

Društvo 3.MAJ STM d.o.o. osnovano je 1990. godine radi upravljanja Prenoćištem Kantrida (nekada Hotel za samce - 3. maj), stanovima, poslovnim prostorima i zemljištima u vlasništvu Brodograđevne industrije 3.MAJ. Početkom 1995. godine društvo proširuje područje djelovanja na vanjsko tržište te već od tada upravlja stambeno-poslovnim zgradama na području Primorsko-goranske županije. U Prenoćištu Kantrida pružaju se usluge smještaja trgovačkim i sportskim društvima , studentima, grupama i prolaznim gostima. Zgrada je prepoznatljiva kao arhitektura među Riječanima te dio novije industrijske baštine. 

Broj mjesta uživo na susretu je ograničen (20) stoga je potrebna rezervacija mjesta na mail prijave.programi@gkri.hr. Ulaz se NE naplaćuje.

Program Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka kroz inovativni sadržajni, prostorni i tehnološki okvir konceptualizira domaću književnost i publicistiku održavanjem specifičnih tematskih razgovornih susreta s književnim i stručnim autorima na nekonvencionalnim urbanim lokacijama na riječkom području omogućujući neposrednije prožimanje zajednice, autora, knjiga i čitanja, a uključujući u razgovor arhitekte, urbaniste, urbane aktiviste, građane. Upravo su građani najvažnije jer se s autorima na lokaciji neposrednog življenja problematiziraju kultura u naseljima, svakodnevici, životu... 

Program se odvija uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije od kojih je podržan kroz sustave javnih potreba u kulturi. 

Medijski pokrovitelj sezone je Radio Roža koja će osiguravati nastanak kvalitetnih audio snimki susreta uz emitiranje u svojim programima i na internet stranici, a partner u realizaciji video produkcije je kvartovska drenovska udruga "Bez granica". 

Susrete druge sezone kroz sažetke i snimke možete istražiti ovdje.