U srijedu 28. 9. u 18 sati u sklopu programa Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka u čekaonici željezničkog kolodvora Delnice gostuje poznati hrvatski autor Bruno Šimleša. 

Broj mjesta uživo na susretu je ograničen stoga je potrebna rezervacija mjesta na mail prijave.programi@gkri.hr. Prima se 20 sudionika. Ulaz se NE naplaćuje.

Bruno Šimleša (1979.) autor je knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti. Po struci je sociolog, a diplomirao je 2003. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Prijašnje knjige u kojima je fokus bio na odnosu prema sebi i ljubavi kao što su Ljubavologija i Škola života jedne su od najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj i regiji. Njegovi su naslovi objavljeni i u Sloveniji, Srbiji, Makedoniji i Albaniji, a ukupno je prodano više od 200.000 primjeraka. Ovo je njegova prva knjiga s fokusom na zdravlje.

Tema nije odabrana slučajno jer više od 15 godina pomaže oboljelima od raka da se nose sa svim izazovima pa je dio tih iskustava prenio i u ovoj knjizi, ali se oslonio i na zaključke brojnih znanstvenih istraživanja koja dokazuju utjecaj uma na tijelo. Udruga SVE za NJU 2016. godine dodijelila mu je nagradu VAM zbog pomaganja onkološkim pacijentima i senzibiliziranja javnosti za probleme svih koji se bore s rakom. Kao malo dijete liječio se od trombocitopenije na Odjelu dječje hematologije i onkologije. Iz tog vremena pamti poseban odnos s doktorom Tiefenbachom, čiji je pristup bio presudan faktor za kreiranje Bruninog odnosa prema zdravlju. Dvije godine vodio je emisiju Svaki dan, dobar dan na Hrvatskoj televiziji i redovito surađuje s brojnim medijima u Hrvatskoj i regiji. U braku je 14 godina i ponosni je tata predivne dvanaestogodišnjakinje, čijoj generaciji želi da se mudrije brine za svoje zdravlje, što je glavni cilj ove knjige.

Program Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka kroz inovativni sadržajni, prostorni i tehnološki okvir konceptualizira domaću književnost i publicistiku održavanjem specifičnih tematskih razgovornih susreta s književnim i stručnim autorima na nekonvencionalnim urbanim lokacijama na riječkom području omogućujući neposrednije prožimanje zajednice, autora, knjiga i čitanja, a uključujući u razgovor arhitekte, urbaniste, urbane aktiviste, građane. Upravo su građani najvažnije jer se s autorima na lokaciji neposrednog življenja problematiziraju kultura u naseljima, svakodnevici, životu... 

Program se odvija uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije od kojih je podržan kroz sustave javnih potreba u kulturi. Zahvaljujemo HŽ Infrastrukturi na omogućavanju korištenja prostora čekaonice. 

Medijski pokrovitelj sezone je Radio Roža koja će osiguravati nastanak kvalitetnih audio snimki susreta uz emitiranje u svojim programima i na internet stranici, a partner u realizaciji video produkcije je kvartovska drenovska udruga "Bez granica". 

Susrete prve sezone kroz sažetke i snimke možete istražiti ovdje