U subotu 9. 7. u 20 sati u sklopu programa Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka u skladištu Knaufa i srodne robe na Viškovu (Radna zona Marinići K-1/iza centra Plodine) gostuje poznati hrvatski autor Želimir Periš uz moderiranje sveučilišne profesorice Brigite Miloš. 

Rođen 1975. u Zadru gdje živi i radi Želimir Periš diplomirani je inženjer računarstva. Vodi OtPis, radionice kreativnog pisanja u Zadru i Zagrebu, a vodio je i Kulturni otpis,  emisiju o književnosti na Novom radiju. S udrugom zadarskih pisaca, ZaPis,  organizirao je mnoge književne večeri i promocije.  S Centrom za Kreativno pisanje Zagreb organizator je Ljetne škole pisanja u Gorskom kotaru.  Jedan je od osnivača i direktora KaLibar bestiVal književnog festivala. Volontira u Gradskoj knjižnici Zadar.

Objavio je knjige: Mučenice, zbirka priča, Algoritam, Zagreb, 2013., Mima i kvadratura duga, roman, Algoritam/24 sata, Zagreb, 2014., X, pjesme, Algoritam, Zagreb, 2016. i  Mladenka kostonoga, OceanMore, Zagreb, 2020.

Broj mjesta uživo na susretu je ograničen stoga je potrebna rezervacija mjesta na mail prijave.programi@gkri.hr. Ulaz se NE naplaćuje, a točna lokacija se javlja po prijavi. 

Program Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka kroz inovativni sadržajni, prostorni i tehnološki okvir konceptualizira domaću književnost i publicistiku održavanjem specifičnih tematskih razgovornih susreta s književnim i stručnim autorima na nekonvencionalnim urbanim lokacijama na riječkom području omogućujući neposrednije prožimanje zajednice, autora, knjiga i čitanja, a uključujući u razgovor arhitekte, urbaniste, urbane aktiviste, građane. Upravo su građani najvažnije jer se s autorima na lokaciji neposrednog življenja problematiziraju kultura u naseljima, svakodnevici, životu... 

Program se odvija uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije od kojih je podržan kroz sustave javnih potreba u kulturi. 

Medijski pokrovitelj sezone je Radio Roža koja će osiguravati nastanak kvalitetnih audio snimki susreta uz emitiranje u svojim programima i na internet stranici, a partner u realizaciji video produkcije je kvartovska drenovska udruga "Bez granica". 

Susrete prve sezone kroz sažetke i snimke možete istražiti ovdje