U srijedu 20. 6. u 18 i 30 sati u MO Škurinje održat će se mala radionica i druženje s Anom Smokrović posvećena urbanom vrtlarstvu uz izradu zdravih i osvježavajućih "smoothie" napitaka. Slušat ćemo o Aninim iskustvima, savjete o urbanom vrtlarenju i najvažnije - napraviti pokoji zdravi smoothie od svježih namirnica izraslih u našim vrtovima i balkonima. Najvažnije pitanje će biti što možemo uzgojiti na svom balkonu ili u vrtu ispred zgrade, a da nam može činiti pravi osvježavajući "smoothie". Pravi uvod u produženi vikend. :)

Ana Smokrović je kulturolog, filozof i kao vrh svega vrlo uspješan praktičan vrtlar. Gotovo farmer! :) Ponosni smo što Ana i piše za naš Magazin i za Brickzine

Lokacija: MO Škurinje (Save Jugo Bujkova 44)
Vrijeme: srijeda 20.6. u 18 i 30 sati

Prijave obvezne kroz online obrazac! Sudjelovanje je za sudionike besplatno.

Čuli za Anino povrće? Ako niste ispravite tu pogrešku i pročitajte tko je Ana Smokrović: "Kulturalne studije sam završila na riječkom Filozofskom fakultetu. U Budimpešti sam magistrirala rodne studije. Tamo sam se počela intenzivno zanimati za hranu. Vratila sam se u Rijeku i upisala doktorat na riječkom Odsjeku za filozofiju. Hrana mi je važna i pristupam joj iz različitih aspekata. Zašto „ratarska gastronomija“? Jer zatvaram cijeli krug – uzgajam, pripremam i promišljam hranu. Na trima lokacijama – u podnožju Kastva, u Klani i u visoko na gornjem Zametu uzgajam sretnu hranu po biodinamičkim principima, te ju prodajem u lokalnim trgovinama koje podržavaju organsko i lokalno.

Moje su biljke sretne, rastu bez kemije, uzgajaju se i njeguju isključivo prirodnim načinima, hranjene su humusom i njegovane prirodnim pripravcima. Hranu kuham opušteno i jednostavno, a da je zdravo, sezonski, organski i što lokalnije uzgojeno. Osim prirodnog uzgoja, prstohvat mašte je najvažniji začin. Održavam radionice na kojima možete naučiti kako uzgojiti zdravu hranu, te kako finu i zdravu hranu pripremiti. Promišljam hranu, njen uzgoj i konzumaciju – pišem doktorsku disertaciju na temu filozofije hrane."

Aktivnost se odvija u sklopu projekta Kultura na balkonu kojeg zajednički provede Udruga za urbanu regeneraciju "Kuraž", Gradska knjižnica Rijeka i RIJEKA 2020/program 27 susjedstava uz financijsku podršku programa Zaklade Bosch "Actors of Urban Change".